450806
450806
450806
450806
450806

'ZASTRAŠIVANJE I LINČ' Aleksandra Kolarić zbog prijetnji na policiji

  • , 20.09.2016., 14:11
  • Autor:
  • komentara

Aleksandra Kolarić objavila je da joj se posljednjih dana upućuju prijetnje te ih je odlučila prijaviti policiji.

 
 
 
 
Zastrašivanje i zlostavljanje (Video: Dnevnik Nove TV)
Zastrašivanje i zlostavljanje (Video: Dnevnik Nove TV)

Na svojem Facebooku profilu Aleksandra Kolarić objavila je post sljedećeg sadržaja: 

'Šokirana sam onime što mi se maloprije dogodilo. Mislila sam zaista da je s verbalnim nasiljem i linčom na mene gotovo. Međutim maloprije sam dobila prostački, opsceni telefonski poziv na mobitel. Moj broj mobitela nije u imeniku. Osoba me tražila imenom i prezimenom i kada sam potvrdila da sam to ja počeo je prostački i lascivno vrijeđanje sa seksualnim aluzijama.

Jasno je da je ovo novo zlostavljanje kojem sam izložena posljedica mojeg javnog političkog govora i borbe za demokraciju, kao i posljedica mojeg zahtjeva da se vratim u SDP i sudjelujem u utrci za predsjednika stranke.

Poziv sam prijavila policiji na 112 i došli su dečki na izvid. Sad s njima krećem u policijska postaju Centar da podnesem službenu prijavu.

Nakon sto sam objavila ovdje ovu objavu, s istog broja me nasilnik ponovno zvao.'

Posljednjih dana, točnije otkad je Zoran Milanović objavio da više neće biti predsjednik SDP-a, Kolarić je imala brojne medijske istupe. Bivša SDP-ovka koja je isključena iz SDP-a 2013. godine, izjavila je da se želi vratiti u stranku, a čak je izrazila ambiciju i za preuzimanjem njezinog vodstva. 

Neki od SDP-ovaca poput Davora Bernardića i Zlatka Komadine pozvali su čelništvo stranke da se oni koji su izbačeni iz SDP-a vrate u njegovo okrilje.

Kolarić je samo nekoliko sati prije nego što je dobila prijetnje, na Facebooku objavila: 

'Drago mi je što predsjednički kandidati prihvaćaju moj program za Novi SDP. Promjene su nužne kako bi vratili povjerenje građana. Prvi korak prema demokraciji u SDP-u vidjet će se već na sjednici Glavnog odbora u subotu, 24.09.

Stvarni početak promjena Glavni odbor mora pokazati pokretanjem postupka revizije ili poništenjem svih odluka o raspuštanju stranačkih organizacija u zadnjih par godina (jer se radilo o političkim obračunima s neistomišljenicima) i poništenjem nedemokratske i nepravedne odluke o mojem izbacivanju.

Kao što je rekao Willy Brandt,moramo se odvažiti na više demokracije. Sada i u ovim izborima, ne samo poslije njih'.

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se