Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Javno se oglasili

ALD Automotive: Naša ponuda vozila nije trebala biti isključena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Vlade su priopćili da su u nekim medijima objavljeni netočni i neprovjereni podaci o postupku objedinjene javne nabave motornih vozila, u kojem nije prihvaćena ponuda ALD Automotiva koja je bila jeftinija za 33 milijuna kuna.

Iz tvrtke ALD Automotive potvrdili su u srijedu da su u postupku javne nabave motornih vozila dali ponudu od 5,35 milijuna eura neto, odnosno 6,68 milijuna eura s PDV-om, ocjenjujući da nisu smjeli biti isključeni iz nadmetanja za nabavku službenih vozila.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Ivan Penava iz minute u minutu Hoće li oporba uspjeti skupiti većinu u Saboru? Pojavio se novi plan u kojem ključnu ulogu ima Ivan Penava Andrej Plenković Anketa Dnevnika Nove TV Vjerujete li da će s novom Vladom biti bolje? Pogledajte kako ste glasali

"Tako učinjena ponuda jest u smislu Zakona o javno nabavi isključena iz nadmetanja, iako po stavu društva ALD Automotive d.o.o. nije smjela biti. Svi ostali detalji ostaju za sudski postupak", navode iz te tvrtke.

Vlada opet o nabavi automobila: 'Cijena nije jedini kriterij pri odabiru ponude'

Iz Vlade su danas priopćili da su u nekim medijima objavljeni netočni i neprovjereni podaci o postupku objedinjene javne nabave motornih vozila, u kojem nije prihvaćena ponuda ALD Automotiva koja je bila jeftinija za 33 milijuna kuna. Podsjećaju da je odabrana ponuda Porsche leasinga, a da je ponuda ALD Automotive isključena jer nije dostavio valjanu izjavu o nekažnjavanju, sukladno Zakonu o javnoj nabavi.

'Svima je u Vladi neugodno zbog nabavke luksuznih automobila'

Iz ALD Automotive tvrde, pak, da "u natječaju nije problem izjave kod društva ALD Automotive ili drugih formalnosti dotaknutih u Vladinom priopćenju, već činjenica da javnopravno tijelo RH u situaciji kada ga javnost proziva zašto uopće nadmetanje, ono svojim priopćenjem pažnju usmjerava na leasing društva koja su valjda svojim formalnim propustima stvorila situaciju uzimanja najskupljih automobila".

"Takva medijska zamjena teza i atak na reputaciju društva ALD Automotive d.o.o. nije prihvatljiv", napominju iz društva.

Oglasili se potaknuti nizom upita iz medija

Dodaju da su se javno oglasili potaknuti nizom upita iz medija, a osobito priopćenjem iz Vlade RH, želeći informirati javnost o tezama koje se provlače kroz medijske istupe u opravdavanju odluke o provođenju spornog javnog nadmetanja.

"Vlada RH javno prejudicira ispravnost pravnih stajališta, naravno, na način koji opravdava poziciju njenog javnopravnog tijela (Državnog ureda za središnju javnu nabavu i Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave) unatoč činjenici da je putem tih istih javnopravnih tijela - konkretno Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave - neizravno strankom u upravnom sporu pred nadležnim upravnim sudom u Zagrebu, i to upravo sa društvom ALD Automotive d.o.o.", stoji u priopćenju.

ALD Automotive napominju da posluju u 37 zemalja gdje su putem operativnog full service leasinga plasirali preko milijun vozila od čega značajan dio i za javnopravna tijela.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene