Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sprovedena u Dubrovnik

Albanska ribarica uhvaćena u hrvatskim vodama, zapovjedniku naplaćena paprena kazna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinski sud kaznio je zapovjednika albanske ribarice novčanom kaznom u iznosu od ukupno 6000 kuna, ali je morao platiti i naknadu zbog štete počinjene ribama i drugim morskim organizmima u iznosu od 72.258 kn.

Tijekom nadzora državne granice na moru policijski službenici Nacionalnog pomorskog centra za prikupljanje podataka u ponedjeljak 12. srpnja nešto prije 10 sati južno od mjesta Molunat uočili su ulazak albanske ribarice u isključivi gospodarski pojas RH.

Pročitajte i ovo Ilustracija Policija ih je ulovila Napili se kao zvijeri pa pucali iz kuće kraj Karlovca: Pogledajte gdje ih je policija ulovila i koliko su napuhali Uhićeni Srbi u Španjolskoj akcija u Španjolskoj VIDEO Pogledajte kako je pao jedan od najtraženijih srpskih mafijaša: "Bili su vezani, a u kući je bilo puno krvi"

Ribarica AUCLA kretala se brzinom od 2,5 čvorova, što je ukazivalo na mogući ribolov u hrvatskim vodama.

Na mjesto događaja odmah je upućeno policijsko plovilo na koje se ukrcao ribarski inspektor Ministarstva poljoprivrede. U 12:25, dok se albanska ribarica nalazila 3,13 NM unutar isključivog gospodarskog pojasa RH, ribarski inspektor i dva policijska službenika prešla su na ribaricu kako bi ju sproveli u Dubrovnik i pokrenuli prekršajni postupak povrede Zakona o morskom ribarstvu.

Općinski sud kaznio je zapovjednika albanske ribarice novčanom kaznom u iznosu od ukupno 6000 kuna, ali je on morao platiti i naknadu zbog štete počinjene ribama i drugim morskim organizmima u iznosu od 72.258 kuna. Nakon uplate kazne albanska je ribarica tijekom popodnevnih sati 13. srpnja napustila hrvatski morski prostor, izvijestila je PU dubrovačko-neretvanska. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene