Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tko će platiti štetu

Albanci priznaju da je smeće njihovo, naša ministarstva čekaju dokaze?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uskoro bi se trebalo saznati je li albansko smeće onečistilo plaže Pelješca, Mljeta i Korčule.

Dok sami Albanci priznaju da je smeće njihovo, naša ministarstva još uvijek čekaju dokaze. Procjenjuje se da bi konačni račun za sanaciju zagađenih obala mogao iznositi oko milijun kuna. Po svemu sudeći hrvatska vlada itekako ima razloga tražiti odštetu od Albanaca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dobre vijesti Curavić nije zaražen: Više bih volio da me pojeo morski pas Slika nije dostupna Prizor je bio užasan 'Uvala na Pelješcu se izgledom vraća u normalu'

Dokaze čeka i Ministarstvo vanjskih poslova koje još uvijek ne najavljuje konkretne poteze.  'U slučaju da je zaista dokazano da je s albanske strane došlo onečišćenje i da imamo precizne podatke što se dogodilo i kolika je šteta, naravno da ćemo razgovarati sa albanskom stranom', komentirao je ministar Gordan Jandroković.

>> VIDEO: Albanci otpad bacaju u rijeke, a mi ga čistimo s naših plaža

>> FOTO: Pogledajte podmorje onečišćene plaže Trstenik

Kiša , vjetar i struje

Rezultate istrage čekaju obje strane, no među albanskim novinarima i ekolozima nema dileme otkud otpad potječe. Poklapanjem obilnih kiša, sjeverozapadne morske struje i trostruko jačeg juga od uobičajenog, albansko smeće koje se inače vraća na njihove obale, završilo je kod nas

Jedino još nedostaje točna brojka o nastaloj šteti. No, većina lokalnih jedinica samouprave te je podatke već proslijedila. Rok u kojem će istraga biti gotova nijedna strana zasada ne spominje. Dotada, područjima koja je preplavilo smeće ostaje samo nada da struje neće donijeti novo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene