Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od četiri sata ujutro

VIDEO: Varšavska se brani na kontejnerima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stotinjak aktivista Zelene akcije i Prava na grad organizirali su prosvjed na uglu Gundulićeve i Varšavske ulice.

Kako bi spriječili gradnju u zagrebačkoj pješačkoj zoni, pri čemu su bez dopuštenja postavili dva kontejnera na uglu Gundulićeve i Varšavske ulice.

Pročitajte i ovo Časna sestra oborila je aktivista branila crkvu VIDEO Časna sestra ili igračica ragbija: Pogledajte trenutak u kojem je redovnica oborila aktivista Slika nije dostupna Ponovno dežuraju Aktivisti dežuraju jer su čuli da počinju radovi

Akcija je počela jutros oko četiri sata, aktivisti su se popeli na kontejnere s kojih ne namjeravaju sići. Kažu da su kontejnere postavili kao info-pultove za građane za daljnje prosvjedne aktivnosti. Kontejnere su postavili bez rješenja grada Zagreba te Gradu poslali zahtjev za dozvolu. Komunalni redari zatražili su od aktivista da ih uklone, ali oni to nisu učinili i čekaju daljnji razvoj događaja.

>> Zbog Horvatinčića na stablima i u kavezu

Predsjednik Zelene akcije Tomislav Tomašević izjavio je novinarima kako su info-pultove za građane postavili radi pripremanja za najavljeni prosvjed u srijedu u Varšavskoj. Istaknuo je kako je javno okupljanje aktivista prijavljeno te da je sporno postavljanje kontejnera, no, kako je rekao, nevjerojatno je da je policija koja osigurava Varšavsku ulicu najavila da će poslati interventnu policiju da aktiviste ukloni s kontejnera i to samo zato što su postavljeni bez rješenja. Gradnja prilazne rampe u Varšavskoj ulici dio je projekta Cvjetni prolaz poduzetnika Tomislava Horvatinčića, a danas istječe rok za žalbe stanara na rješenje grada Zagreba o početku radova u Varšavskoj ulici.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene