Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Mesić slikovito o rebalansu

'Ako siječete mačku rep po malo njega uvijek jednako bol'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Stjepan Mesić izjavio je danas, komentirajući predloženi rebalans proračuna, kako je uvijek bio za to da se problem sagleda u cijelini i da se ide sa radikalnim rezovima i konačnim rješenjima.

‘Uvijek sam bio za to da se problem sagleda u cjelini i da se ide sa radikalnim rezovima i konačnim rješenjima, jer ako siječete mačku rep malo po malo njega uvijek jednako boli, a ako ga želite skratiti, skratite ga najednom’, rekao je Mesić odgovarajući na pitanja novinara nakon Hrvatsko-makedonskog gospodarskog foruma u Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Iznio svoje viđenje 'Mesićev poziv za druženje nisam shvatio kao potporu' Slika nije dostupna O čemu šapuću? Snimili smo dokaz Mesićeve naklonosti Vidoševiću

>> 'Tražimo odgovornost onih koji su najavili besplatne udžbenike'

Predsjednik HGK Nadan Vidošević, upitan da komentira izjavu Radomira Čačića kako prijedlog rebalansa proračuna nije ni kozmetički zahvat već statistička pogreška s obzirom na iznos koji se planira uštedjeti, kazao je kako ne bi bio tako kritičan te kako je premijerka prije nekoliko dana preuzela Vladu i objektivno nije imala ni vremena za proračun. ‘Ovaj proračun je pretpostavljam zagrijavanje za jednu ozbiljniju raspravu o ekonomskoj politici ove jeseni, s tim da bih ja volio da ovaj sljedeći rebalans bude budžet za 2010.’, kazao je Vidošević te dodao kako će 2010. biti pravi izazov za Hrvatsku u cijelini. Upitan hoće li novi rebalans dovesti do socijalnih nemira Vidošević je kazao da se to može izbjeći ‘ako budemo imali glave na kupu’. ‘Ali da će biti bezbolno, sigurno neće’, istaknuo je Vidošević. (Hina)

Hoće li novi proračun dovesti do socijalnih nemira?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene