Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mail-kadroviranje

'Ako je Holy otišla zbog stranačkog maila, ovdje je stvar puno jasnija'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prilikom obilaska hrvatske kuće u Londonu premijer Zoran Milanović nije želio komentirati novi slučaj oko mail-kadroviranja. HDZ slučaj naziva skandaloznim.

Ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić još je u lipnju donio odluku da na mjesto zamjenika direktora Zračne luke za koncesiju postavi Krunoslava Šamsa, iako je natječaj za to mjesto tek otvoren.

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković, Gordan Jandroković i predsjednik Zoran Milanović na obilježavanju obljetnice Bljeska - 1 Na obilježavanju Bljeska FOTO Pogledajte kako je prošao susret Plenkovića i Milanovića Obljetnica Bljeska Obljetnica operacije Bljesak Plenković odgovorio sprema li se na nove izbore: Anušić komentirao fotografiju koja je podigla mnogo prašine

Prepiska oko radnih mjesta u Vladi Zorana Milanovića očito je popularna. Ministrica Holy, koja nakon konzultacija sa strankom također nije željela komentirati slučaj, zbog svog je maila morala podnijeti ostavku. Premijer je s druge strane zbog istog stao u zaštitu Radimira Čačića. Pitanje je onda što čeka Sinišu Hajdaša Dončića?
 

>> Javio Zračnoj luci Zagreb da ga je Hajdaš Dončić imenovao, a natječaj tek raspisan

Dogovor oko radnog mjesta otkrila je prepiska mailom. Ministar tvrdi da u tome nema ništa sporno. HDZ slučaj naziva skandaloznim.  'Ako je ministrica Holy otišla jer je pisala sa stranačkog maila, onda je ovdje stvar puno jasnija', tvrdi Oleg Butković iz HDZ-a.

'U nekim zemljama s visokim stupnjem otvorenosti i demokratičnosti bi se mijenjalo ljude, u nekima bi bilo postavljeno pitanje zašto je natječaj raspisivan. Sad je pitanje gdje mi Hrvatsku vidimo na toj ljestvici', zaključio je Zorislav Antun Petrović iz Transparency Internationala.

'Ovdje ne govorimo o kadroviranju tipa barba Luke jer to ne dolazi u obzir kod mene', rekao je Hajdaš Dončić.

Ali dolazi u obzir, što je i sam potvrdio da je čovjek za radno mjesto znao mnogo ranije od natječaja koji je tek otvoren. No, pravdaju se, nije bio nužan. Natječaj su sami predložili zbog antikorupcijskog programa. Ali ako je tako, trebali su poštovati proceduru do kraja.

Hoće li se itko nakon ovoga htjeti natjecati malo je vjerojatno. U svakom slučaju, kako stoji na stranicama zračne luke - natječaj je još otvoren.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene