Obavijesti Video Pretražite Navigacija
uvala čikat

Detalji akcije u lošinjskom akvatoriju: Večeras počinje evakuacija građana, sve je spremno za premještanje mine

Aktualno Galerija Mali Lošinj - 2 Mali Lošinj - 2 Foto: Vijesti u 17 Mali Lošinj - 1 Mali Lošinj - 1 Foto: Vijesti u 17 Žuta zona u Malom Lošinju - 1 Žuta zona u Malom Lošinju - 1 Foto: Vijesti u 17 +0 Žuta zona u Malom Lošinju - 2 Galerija 1/4 >>
Mina pronađena premjestit će se i neutralizirati. Akcija bi trebala početi u jutarnjim satima. U krugu od 550 metara od mine koja se nalazi u uvali Čikat, večeras će biti evakuirani svi građani.

Određena je i žuta zona u kojoj se preporučuje smanjeno kretanje. Akcija se planira završiti u četvrtak u popodnevnim satima, a građani će pri početku i završetku akcije dobiti SMS poruke.

Minu zaostalu iz Drugog svjetskog rata planiraju neutralizirati na isti način kao minu u Rijeci.

"Radi se o velikom i vrlo opasnom sredstvu. Ona će se prvo morati podignuti, pa će ići tegljenje na mjesto uništenja, neutralizacije te mine, ono je već pripremljeno, ono je već stavljeno u funkciju", rekao je Nenad Krasny, zapovjednik Jedinice specijalne i interventne policije.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nesreća pored Sabora HDZ-ov zastupnik na Markovu trgu autom naletio na ženu: "Sve se dogodilo u trenutku"

"Što se tiče iskustva iz Rijeke moramo reći da su ona dobra, pozitivna, ali nikako se ne smijemo opustiti ili reći da je to nešto što možemo koristiti, samo može biti podloga jer svaka mina je rizik sam za sebe", kazao je Goran Gašpert, načelnik Sektora za javni red i sigurnost PU Primorsko-goranske.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene