Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'''Pošteno opisao SAD''

Trump dobio pohvalu od bivšeg najvećeg američkog neprijatelja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekadašnji iranski ultrakonzervativni predsjednik Mahmud Ahmadinedžad (2005.-2013.) napisao je u nedjelju otvoreno pismo američkom predsjedniku Donaldu Trumpu kojemu priznaje vrline posebice činjenicu da je "pošteno" opisao "korumpirani" politički sustav SAD-a.

"Vaša ekselencija pošteno je opisala politički sustav SAD-a i izbornu strukturu kao korumpirane i protiv javnog interesa", piše Ahmadinedžad u pismu objavljenom na perzijskom i engleskom na svojoj Internet stranici. "Američki izborni sustav je desetljećima zanemarivao glas naroda u korist izvjesne manjine", dodaje on.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vodi se žestoka rasprava Netanyahu pred velikom dilemom nakon iranskog napada: "Napravit ćemo sve što je potrebno" Kasem Soleimani "Terorist broj jedan" Tko je bio Kasem Soleimani, iranski vođa u čiju je smrt upleten i Donald Trump?

Nekadašnji iranski predsjednik čiji je reizbor 2009. izazvao nasilje, potiče predsjednika Trumpa da prekine američku intervenciju na Bliskom istoku i "aroganciju" njegovih prethodnika.

Na temu Trumpove izvršne uredbe o zabrani ulaska u SAD državljana sedam muslimanskih zemalja među kojima Irana, ističe da je prisustvo više od milijun Iranaca na američkom tlu "odigralo veliku ulogu u razvoju SAD-a".

Ahmadinedžad je poznat po slanju pisama svjetskim čelnicima. Već je pisao Obami i Georgeu W. Bushu kao Angeli Merkel.

Povodom Trumpove pobjede u studenom 2016. brojni Iranci istaknuli su "sličnosti" između njegova ponašanja i ponašanja njihova nekadašnjeg predsjednika.

"Kad je Ahmadinedžad govorio da namjerava izvoziti svoj način upravljanja zemljom, nismo ga shvaćali ozbiljno", napisao je jedan od njih na društvenim mrežama. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene