Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čeka ga mnoštvo problema

Preuzeo je Agrokor, a evo što je sada zadatak svih zadataka za Antu Ramljaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ante Ramljak i ministrica Martina Dalić u idućih mjesec dana trebali bi izabrati i svoj tim, a još se ne zna hoće li Ramljaku pomagati i Antonio Alvarez III.

Vladinog povjerenika u Agrokoru čeka mnoštvo problema. Do petka, dakle prije Uskrsa, zadatak svih zadataka je radnicima isplatiti plaće. Ante Ramljak mora ispuniti i zahtjeve dobavljača te hitno isplatiti dugove blokiranim tvrtkama koje posluju s Agrokorom, kako bi one mogle normalizirati poslovanje. U drugoj fazi treba platiti dobavljačima za isporuku novih roba, ali se pobrinuti i za stare dugove.

Pročitajte i ovo Ivan Turudić Vrući krumpir DORH je ponovno sklon skupim stranim vještacima. Dnevnik Nove TV doznao sve o ponudi hrvatskih stručnjaka Slika nije dostupna natječaj bio samo predstava Grupa Borg angažirana već 10. travnja 2017., samo u 2017. naplatili 98 milijuna kuna

Najveći problem će mu biti regresne mjenice, koje ne žele platiti ni banke ni dobavljači. U komunikaciji s najvećim kreditorima Agrokora osigurano je 150 milijuna eura novog kredita za likvidnost kompanije i dobavljače. No, to nije dovoljno. Pitanje je hoće li banke nastaviti s kreditiranjem, ali i koje će Ramljak korake poduzeti u restrukturiranju. Hoće li dakle biti prodaje tvrtki, likvidacije ili otpuštanja radnika?

Ramljak će uskoro izabrati i svoj tim. Ima pravo na zamjenike, ali je ipak najvažniji - savjetnik za restrukturiranje, za kojeg se treba odlučiti u idućih 30 dana. Hoće li to biti tvrtka Alvarez i Marsal ili netko drugi - čuli smo, još nije poznato. Ministrica Marina Dalić će, pak, imenovati savjet, sastavljen od petero članova. Jedan je predstavnik radnika, koji će pomagati Ramljaku u donošenju odluka.

Puno veću ulogu ima vjerovničko vijeće, s petero članova - po dvoje predstavnika bankara i dobavljača te predstavnik vlasnika obveznica.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene