Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera Agrokor

Izvanredni povjerenik okupio direktore: Prenio im informaciju kako teče nagodba

Fabris Peruško (Dnevnik.hr)
Fabris Peruško (Dnevnik.hr)
Aktualno Galerija +0 Fabris Peruško (Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Agrokorov izvanredni povjerenik Fabris Peruško okupio je direktore svih kompanija. Tema razgovora načelni je dogovor o nagodbi kojoj je rok 10. travnja. Nakon sastanka rekao je da je upoznao direktore koji vode sve Agrokorove tvrtke s tim kako teče nagodba i što se od njih očekuje.

Fabris Peruško nakon sastanka je samo kratko rekao da je sastanak bio važan da upravama da pregled cijele nagodbe i dijelova koji će ih se ticati u budućnosti. Također je kazao da su na sastanak svi došli.

Pročitajte i ovo Dostava pošiljaka: Ilustracija - 5 Gdje je zapelo? Je li ovo rekord? Poslali pošiljku na kratku relaciju, nevjerojatno koliko je putovala: "Čak i u vrijeme rata je pošta funkcionirala točno u dan" Fabris Peruško ČELNIK FORTENOVE Peruško o izdašnoj plaći i bonusu od 720.000 eura: ''Je li sramota zaraditi novac?''

Pomutnju je prije sastanka unio prijeteći mail koji je Peruško poslao direktorima koji nisu imali u planu doći na sastanak.

U mailu koji je prenio Index, Peruško je poručio ako se ne pojave na sastanku, da poslije Uskrsa ne moraju ni dolaziti na posao. Vremena je malo, objašnjavaju u Agrokoru Peruškovu prijetnju, i sav menadžment mora raditi pa i odazivati se na sastanke, iako su neki planirali produženi vikend.

Neslužbeno se može čuti kako se čelnicima kompanija sugerira da u svoje bilance za 2017. godinu uvrste više od 19 milijardi kuna jamstava.

U nastavku u cijelosti pročitajte što o sastanku kažu u Agrokoru:

"Rok za potpis načelnog dogovora o nagodbi koji je postavio izvanredni povjerenik Fabris Peruško je 10. travnja. Vremena je malo i sav menadžment Agrokora, uključujući naravno i operativne kompanije, mora bez zadrške raditi ka ovom cilju. To uključuje i odaziv na sastanke koje saziva izvanredni povjerenik, pogotovo u redovno radno vrijeme, bez obzira na činjenicu da se radi o petku pred uskrsne blagdane, kada su neki možda već isplanirali uzeti slobodan dan", poručili su iz Agrokora i nastavili:

"Ovo je kontekst u kojem je izvanredni povjerenik poslao mail u kojem od svih predsjednika i članova uprava traži da se odazovu pozivu na sastanak na kojem je predviđena prezentacija važne teme vezane za nagodbu s onima koji vode kompanije koje moraju namiriti vjerovnike. Radi se o prezentaciji Entity Priority Modela prema kojem se računa namirivanje tražbina vjerovnika koje ove kompanije moraju namiriti", objasnili su.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene