Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radnici traže plaće

Radnici odlučili uplakanom gazdi pokloniti puricu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radnici Peveca diljem Hrvatske i dalje su u štrajku. Traže isplatu zaostalih plaća i dežuraju u trgovačkim lancima.

Za to vrijeme supružnici Pevec nadaju se pomoći države, ali čini se da od toga neće biti ništa. Premijerka Jadranka Kosor rekla je kako teško da im država može pomoći jer se radi o privatnoj kompaniji. Slično je izjavio i predsjednik Stjepan Mesić.

Pročitajte i ovo ZET auobusi Novo povećanje Radnicima u Zagrebačkom holdingu i ZET-u rastu plaće, a mijenjat će se i koeficijetni za vozače Vozila hitne pomoći - 1 Sindikat Zajedno Novi štrajk u zdravstvu? ''Pa jesmo li mi toliko glupi ili nas rade budalama?''

>> Uplakan bračni par Pevec: U istoj smo situaciji kao i radnici

>> Kosor: Teško da bi Vlada mogla pomoći Pevecu

Jedva susprežući suze Marta Savčić vodi nas kroz prazni Pevecov centar. Do jučer je bila sretna prodavajući zavjese, a danas se bori da zadrži posao bez kojeg joj je život nezamisliv. 'Ovdje sam se jako našla i jako sam se povezala i željela bih da se naš direktor gospodin Pevec izvuče i da počnemo raditi. Želimo se svi vratiti na naša radna mjesta zato i ostali, do kraja da izdržimo. Tražimo samo naše plaće bez kojih više ne možemo izdržati', rekla je Savčić. Roba za prodaju čeka neka bolja vremena. Martine kolege smjenjuju se u dežurstvima i ne napuštaju trgovine. Zdravko Pevec kaže da zbog toga ne može potpisati ugovore sa dobavljačima.

'Radnici sad čuvaju robu, oni će ju prodati, ne znam kako, nose je valjda kući', kaže Zdravko Pevec. Radnici su pak bijesni zbog takvih izjava gazde. 'Gospodin Pevec nas je već drugi put proglasio lopovima tvrdeći da on ne zna da li mi nešto iznosimo ili ne za vrijeme štrajka, što je uvrjedljivo. Mi jednostavno čuvamo našu imovinu', rekla je jedna radnica iz Pule. I Pevec i radnici pomoć traže od države. 'Znam da su Pevecovi tražili prijem sljedećeg tjedna kod ministra gospodarstva i to je dogovoreno, ali mi smo razgovarali o tome i on ne zna trenutno koje bi to bile mogućnosti', rekla je premijerka Jadranka Kosor. 'Ovdje se radi o trgovini i pitanje je da li može koja banka uskočiti sa kreditom. Država malo tu može učiniti', rekao je predsjednik Stjepan Mesić. Pulski radnici sažalili su se nad suzama Višnje Pevec pa su svojim bankrotiranim gazdama skupili za božićnu puricu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene