Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukinuta prvostupanjska presuda

Novo suđenje za Indeks 3: Od 23 optužena njih 4 se izjasnilo KRIVIMA

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Počinje ponovljeno suđenje za 19 osoba obuhvaćenih aferom Indeks 3. Radi se o slučaju za koji je već postojala presuda na prvom stupnju, ali ju je Vrhovni sud ukinuo.

U 9 sati počela je sudska rasprava u slučaju Index 3 na zagrebačkom Županijskom sudu. Radi se o slučaju za koji je već bila donesena nepravomoćna presuda, no nju je u ožujku ove godine ukinuo Vrhovni sud zbog bitnih povreda Zakona o kaznenom postupku i slučaj vratio na novo suđenje zagrebačkom Županijskom sudu koji je donio prvostupanjsku presudu.

Pročitajte i ovo Dragan Kovačević Afera odijela Sud odbio prijedlog obrane Dragana Kovačevića, Uskok: "To je pokušaj odugovlačenja" Donald Trump Izašli mu ususret Trump u posljednji trenutak dobio odgodu - ne mora položiti 464 milijuna dolara

>> Vrhovni sud ukinuo presudu u slučaju Indeks 3!

Profesori, asistenti, vanjski suradnici, studenti i posrednici pri kupovini ispita - optuženici i njihovi odvjetnici jedva su stali u sudnicu. Najnervozniji je bio prvooptuženi Milan Čevid. Najprije je prostačkom gestom prošao pokraj naše kamere, a potom i šokirao sve u sudnici priznavši da je na prvom suđenju kad je osuđen na dvije i pol godine zatvora - sve slagao.

'Hvala Bogu što je sve ovo vratio na početak i časnom Vrhovnom sudu koji nije pod ingerencijom Tužiteljstva. Savjest me peče što sam lažno svjedočio, pobijam sve točke optužnice, to su same splačine', kazao je Čevid.

Osim Čevida, krivnju je na ročištu zanijekalo još 16 optuženika, dok ih je četvero priznalo ono za što ih se tereti. Najpoznatije ime među optuženicima je Deša Mlikotin Tomić, bivša predsjednica saborskog Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa i profesorica na Ekonomskom fakultetu.

'Očekujem po svemu dosada da će taj postupak završiti pravedno i da će se otkriti ta istina. To nije jednostavno nas je puno. Tko je znao, tko nije znao. Zapetljano', kazala je Mlikotin Tomić.

Suđenje se nastavlja u prosincu kad će se preslušati tajno snimljeni razgovori.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene