Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kako s njima do Red Bull Ringa?

5 stvari koje biste trebali znati prije upoznavanja s braćom Sinković

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njihova imena upisana su na stranice svjetske veslačke povijesti, postigli su rezultate koji će se pamtiti generacijama. Martin i Valent Sinković najbolji su hrvatski veslači čije domove krase olimpijske, svjetske i europske medalje.

 

1. Najveća 'prehrambena' motivacija za poslije treninga

Nakon trideset kilometara veslanja jednostavno mora doći nagrada. U slučaju Martina Sinkovića motivacija za vrijeme treninga jest trenutak u kojem će pojesti sladoled. Za njega je to ljubav koja je zaista nešto posebno. Valent za svoju 'prehrambenu motivaciju' bira lazanje.

2. Tajna njihova uspjeha zapravo je urođena u svima

Možda na prvu ova tvrdnja zvuči neobično, ali braću Sinković do uspjeha je dovela savršena sinkronizacija. Riječ koju u njihovu slučaju možemo izgovarati i kao 'sinkovizacija'. Sve bebe dok su još u trbuhu imaju sposobnost sinkronizacije s disanjem i otkucajima srca majke. Naravno, na održavanju takve discipline pokreta obojica veslača mnogo rade.

Imate li i vi savršenu sinkronizaciju u bilo kojoj radnji, možete postati kandidat kojeg će braća Sinković odvesti u austrijski gradić Spielberg u kojem se smjestila trkaća staza na čijem su asfaltu održane brojne F1, MotoGP, DTM i druge utrke. Potrebno je odabrati partnera koji voli adrenalin, snimiti što originalniju sinkroniziranu radnju i uploadati video na redbull.hr/sinkovizacija. Martin i Valent Sinković u adrenalinsku avanturu vode autore pet sinkroniziranih videa s najviše glasova.

3. Najbolja mjesta za veslanje

Braća Sinković svoj su talent već pokazala na brojnim mjestima, međutim neke lokacije su im ipak posebne. Na domaćem teritoriju, kao najbolje mjesto za veslanje odabrali su Split uz objašnjenje da nudi nenadmašivi pogled na prirodne ljepote. Na njihovoj listi najboljih mjesta nalaze se i Amsterdam, grad u kojem su postavili svjetski rekord, te rijeka Temza – mjesto na kojem se održava najgledanija utrka na svijetu. Između ostalih predivnih lokacija izdvojili su mirnu i brzu vodu Bledskog jezera u Sloveniji.

4. Osim veslanja, braća Sinković uživaju u brojnim sportovima

Martin je svoju sportsku karijeru još kao dijete započeo u gimnastici, igrao je i vaterpolo, a u sam vrh obožavanih sportova stavio je i biciklizam. U dobi od pet godina Valent je također trenirao gimnastiku, zatim nogomet, a posebno uživa u tenisu u kojem ga najčešće pobijedi supruga.

5. Trening nije njihova jedina obaveza u danu

Do danas su ostvarili sportske uspjehe koji su ih upisali na stranice svjetske veslačke povijesti. Martin i Valent Sinković treniraju šest sati dnevno, a njihov je trener Nikola Bralić jednom prilikom rekao kako osim tih šest sati intenzivnog treninga svoje vrijeme odvajaju i za posjete liječnicima, odlaske na masaže, što ponekad rezultira cjelodnevnim angažmanom. Svaki dan veslaju 30 kilometara. Udaljenost je to od centra Zagreba do Samobora, u koji često svraćaju na poznati samoborski specijalitet – kremšnite. Dan odmora za njih znači da imaju samo jedan trening u danu.

 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene