Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Miran i dostojanstven skup

Hrvati u Ottawi prosvjedovali zbog Gotovine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U glavnom Kanadskom gradu Ottawi, pred Kanadskim parlamentom održan je mirovni prosvjed u znak potpore hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču.

Tristotinjak hrvatskih iseljenika te Kanadskih Hrvata iz Ontaria i Quebeca su se skupili te mirno, dostojanstveno i ponosno poslušali nadahnuti govor gospodina Ivana Lukšića. U svom govoru gospodin Lukšić je naveo mnoštvo činjenica o domovinskom ratu, objasnio tadašnje stanje okupirane Hrvatske i istaknuo važnost skupova potpore generalima te priznanje prava na samo-obranu i slobodu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Komentirat će reakciju na presudu Što očekujete od današnjeg boravka glavnog haškog tužitelja u Zagrebu? Slika nije dostupna Nastavlja se zajednička strategija Obrani Markača zločinački pothvat, Gotovininoj topnički dnevnici

>> Mesić za 'Politiku': Hajka na mene zbog skretanja pozornosti

>> Obrani Markača zločinački pothvat, Gotovininoj topnički dnevnici

U ime prisutnih zahvalio se Kanadi koja nas je primila i omogućila bolji život. Naveo je važnost kanadskih institucija koje su utemeljene na demokraciji, pravdi i dubokom poštovanju prema svojim ratnim veteranima koji su pali za njenu slobodu. Završio je svoj govor potičući na ujedinjenje i borbu za istinu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene