443362
443362
443362
443362
443362

PILOT PROJEKT 120 milijuna eura iz EU fondova za 6 hrvatskih gradova

  • , 14.07.2016., 17:19
  • Autor:
  • komentara

Beli Manastir, Benkovac, Knin, Petrinja, Vukovar i općina Darda sudjelovat će kao pilot-područja u programu integrirane regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima, vrijednom 120 milijuna eura iz EU fondova.

 
 
 
 
Euri (Foto: AFP)
Euri (Foto: AFP)

Na Veleučilištu Marka Marulića u Kninu u četvrtak je svečano predstavljen projekt "Tehnička pomoć Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u pripremi programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima".

"Beli Manastir, Benkovac, Knin, Petrinja, Vukovar i općina Darda imaju priliku sudjelovati kao pilot-područja u programu integrirane regeneracije. Sredstvima iz ovog projekta u spomenutim mjestima osigurat će se smanjenje socijalne nejednakosti, isključenosti i siromaštva, ali i poboljšanje infrastrukture, povećanje atraktivnosti za življenje i aktivno sudjelovanje stanovnika tih područja u gospodarskom životu", izjavio je ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić.

Projekt će trajati do siječnja 2017., do kada će se u najvećem dijelu provoditi aktivnosti druge komponente. Vrijednost programa je 120 milijuna eura, od čega će 100 milijuna sufinancirati Europski fond za regionalni razvoj, a 20 milijuna Europski socijalni fond.

Projekt su predstavili predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije te stručnjaci koji na njemu rade, a voditelji jedinica za intervencijski plan pet pilot-područja predstavili su rezultate ključnih aktivnosti prve komponente projekta koje obuhvaćaju završetak intervencijskoga plana grada Knina, analize područja grada Petrinje i analize područja grada Vukovara. Predstavljena je i analiza područja grada Belog Manastira i općine Darde te analiza područja grada Benkovca, koje su u visokoj fazi izrade te će biti dovršene tijekom srpnja.

Analize područja svojevrsne su podloge na temelju kojih se izrađuju intervencijski planovi. Kako je Knin već imao pripremljenu analizu područja, u sklopu projekta ona je samo dorađena i na temelju nje izrađen je intervencijski plan grada Knina koji je postao pilot-projekt za pilot-projekte, priopćilo je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije..

Na svečanosti su bili i zamjenik ministrice rada i mirovinskog sustava Ante Vučić, saborska zastupnica Josipa Rimac, zamjenik šibensko-kninskog župana Tomislav Vrdoljak te gradonačelnici Knina Nikola Blažević, Benkovca Branko Kutija, Petrinje Darinko Dumbović i Belog Manastira Ivan Doboš. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se