Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Sve je više sotonizma!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Proteklog je tjedna kardinal Josip Bozanić napokon imenovao službenog egzorcistu za zagrebačku nadbiskupiju. Ta vijest je prilično zagolicala hrvatsku javnost, a upravo je egzorcizam bio tema emisije '10 do 8'.

Gost Mirjane Hrge bio je pater Zvjezdan Linić, osoba koja je napravila tridesetak egzorcističkih obreda.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kod fra Zvjezdana Linića Duhovna obnova: 'Ne možete služiti i Bogu i bogatstvu' Slika nije dostupna Duhovna obnova fra Linića 'Svi mi trebamo ispravljati i popravljati i to je onda obraćenje'

'Svaki od tih obreda za mene je bio potresan', odgovorio je pater na upit može li izdvojiti neki poseban slučaj. 'Posebno me potresao slučaj 12-godišnje djevojčice koja je imala sumnjivih simptoma. U hodniku je bila pristojna i moglo se s njom razgovarati, ali kad počne molitva onda počnu i teške reakcije', rekao je pater, dodavši kako je djevojčica, kao i sve opsjednute osobe, tijekom obreda imala nadnaravnu snagu.

'Držali su je njezini najbliži. Bila je prilično snažna u tim trenucima', prisjeća se pater Linić.

Na upit kako može biti posve siguran da se radi o opsjednutosti, a ne o psihičkom oboljenju, Linić odgovara kako ni u jedan slučaj nije posve siguran te da je granica između tog dvoje veoma tanka.

Pater tvrdi i kako statistike govore o porastu sotonističkih crkvi i pokreta koji posebno privlače mlade ljude. 

Čitav razgovor s paterom Linićem pogledajte u priloženom videu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene