Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dogovorena pomoć Grčkoj

Pomoć Grčkoj samo u krajnjoj nuždi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnici 27 europskih zemalja raspravljaju i o borbi protiv klimatskih promjena.

Čelnici 27 zemalja članica Europske unije nastavili su u petak sastanak na vrhu raspravom o novoj gospodarskoj strategiji za iduće desetljeće, borbi protiv klimatskih promjena te pripremama za summite skupine G20, koji će se u lipnju održati u Torontu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Počelo polemikom oko nadzora Grčke Počeo summit EU-a, očekuje se dogovor o fiskalnom paktu Slika nije dostupna Ekonomski šokovi G20: Plan za uravnotežavanje svjetskog gospodarstva

U četvrtak, prvi dan summita Zemlje članice eurozone dogovorile su u četvrtak navečer u Bruxellesu plan za pomoć Grčkoj, koji uključuje usklađene bilateralne zajmove zemalja članica te u manjem dijelu doprinos Međunarodnog monetarnog fonda.

Plan se može aktivirati samo u slučaju krajnje nužde, to jest ako bi se Grčka našla u situaciji da na financijskim tržištima ne bi mogla financirati svoje dugove. Grčka bi mogla dobiti te zajmove samo ako to ocijene nužnim Europska središnja banka i Europska komisija. Kamate na te zajmove bile bi nešto više od prosječne kamatne stope koju plaćaju zemlje članice eurozone. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene