Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vlada objavila javni poziv za prodaju 7 posto dionica HT-a bivšim i sadašnjim zaposlenicima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska Vlada javnim je pozivom koji je danas objavila u dnevnom tisku pozvala bivše i sadašnje zaposlenike HT-a na kupnju 7 posto dionica HT-a pod posebnim pogodnostima.

Bivši i sadašnji zaposlenici HT-a, društva T-Mobile, Hrvatskih pošta (HP), te bivšeg javnog poduzeća HPT ponude za kupnju dionica HT-a moći će predati od 27. svibnja do 16. lipnja u svim poslovnicama Raiffeisen banke (RBA).

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se hvalio Rafaleima, najavio i što će biti iduća ulaganja u vojsku Ilustracija Na sjednici Vlada objavila nove cijene goriva

U ponudi za kupnju zaposlenici će trebati naznačiti broj dionica koji žele kupiti, te u roku za kupnju uplatiti prodajnu cijenu za taj broj dionica i troškove vezane za prodaju i prijenos dionica.

To znači da će iznos za dionice naznačene u ponudi za kupnju morati biti plaćene na vrijeme, odnosno da će te uplate morati biti evidentirane na računu RBA (koji će biti naznačen u dokumentaciji za kupnju) najkasnije do 16. lipnja u 23,59 sati.

Vlada je još ranije najavila da će svi sadašnji i bivši zaposlenici koji imaju pravo na kupnju dionica HT-a moći predati ponudu za kupnju neograničenog broja dionica, a jamči im se kupnja najmanje 135 dionica.

Izuzetak su zaposlenici s manje od godinu dana staža u HT-u, HP-u ili bivšem HPT-u koji će moći kupiti po jednu dionicu HT-a po svakom započetom mjesecu staža, te zaposlenici HP-a koji su se u toj tvrtki zaposlili nakon 29. prosinca 1998., odnosno nakon razdvajanja bivšeg HPT-a na HT i HP, koji će moći kupiti samo po jednu dionicu HT-a.

Sadašnjim i bivšim zaposlenicima dionice HT-a prodavat će se po referentnoj cijeni od 265 kuna po dionici, a na tu se cijenu računa osnovni popust od 5 posto, te dodatni popust od jedan posto po svakoj navršenoj godini radnog staža.

O godinama staža ovisit će i rok u kojem se kupljenim dionicama neće moći raspolagati, odnosno neće ih se moći prodati, a to lock-up razdoblje najduže je, godinu dana, za one s manje od 10 godina staža, a najkraće, šest mjeseci, za zaposlenike s više od 30 godina staža.

Vlada u javnom pozivu precizira i dokumente koje sadašnji i bivši zaposlenici moraju predočiti agentu, odnosno RBA, kada dionice kupuju osobno, kada se dionice kupuju za ime i za račun zaposlenika temeljem ovjerene punomoći, kao i u slučaju kupnje dionica temeljem pravomoćnog rješenja o nasljeđivanju, a bit će sastavljen i popis osoba koje su iskazale namjeru za kupnju, ali u razdoblju prodaje nisu ishodile pravomoćno rješenje o nasljeđivanju.

Kako je već ranije najavljeno, tjedan dana nakon isteka roka od 21 dan za upis dionica u prvom krugu utvrdit će se broj prodanih dionica, a ako sve dionice ne budu prodane otvorit će se drugi krug u kojem će pravo na kupnju dionica imati samo radnici koji su dali ponudu za kupnju većeg broja dionica.

U slučaju više uplaćena novca nego li je potrebno za dionice koje će im se prodati, zaposlenicima će se vratiti preplaćeni iznos.

Sadašnjim i bivšim zaposlenicima HT-a Vlada prodaje 7 posto dionica HT-a, što čini 5.732.197 redovnih dionica HT-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene