Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potpora HGK

Vidošević: Agrokoru treba dati potporu, Slovenci su neozbiljni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz HGK je stigla potpora Agrokoru u pokušaju kupnje slovenskog Merkatora. Nadan Vidošević, šef HGK, poručio je kako slovensko stopiranje diskreditira najveću domaću kompaniju, a s njom i cijelo hrvatsko gospodarstvo.

Oko Mercatora se igra velika igra. Njegovim vlasnicima novac očajnički treba i nemaju argumente da odbiju Todorićevu ponudu. No budući premijer Zoran Janković svojim je izjavama jasno pokazao da su novi centri slovenske moći protiv prodaje. Unatoč daleko najboljoj ponudi koju je Agrokor odigrao prema svim pravilma natječaja.

Pročitajte i ovo Propusti u slučaju Agrokor - 4 glavna državna odvjetnica Što će utvrditi Hrvoj Šipek o propustima u slučaju Agrokor? "Ne može Državno odvjetništvo reći da nije na vrijeme upozoreno" Slika nije dostupna Pokrenuta istraga Propao Agrokorov pokušaj da danas kupi Agrokor, odluka u petak

Slovenci mogu odlučiti kako hoće - kome će prodati, po kojim okolnostima, ali se ne mogu igrati i ne mogu biti neozbiljni. Ne mogu ljudi koji nisu ni na jedan način uvedeni u tu priču ni vlasnički, bez ikakve odgovornosti diskreditirati našu najveću kompaniju. A time i nas sve koji djelujemo u hrvatskom gospodarstvu. Agrokoru treba dati potporu', jasan je bio Vidošević

Pokušaj da se u zadnji čas stopira prodaja protuponudom za Laško odigrana je toliko diletantski da navodna ponuda čak nije imala ni žig ni potpis što je potvrdio i slovenski regulator. Hrvatski poslodavci Slovence podsjećaju da oni u Hrvatskoj u biznisu nemaju sličnih problema i pozivaju ih na razum.

'Mi smo iznenađeni i zabrinuti praksom koju gledamo u Sloveniji. Hrvatska je otvorena zemlja investitori su dobrodošli. Pet puta više tvrtki iz Slovenije u Hrvatskoj investira i ja ne znam da je bilo takvih pisanja, borbe i otpora bilo kojem slovenskom investitoru', kazao je predsjednik HUP-a Davor Majetić.

Vrh Agrkora u neizvjesnosti očekuje odluku Pivovarne Laško o prodaji. Prodaji koja u Sloveniji obilježena nezapamćenim, ali i poslovno neshvatljivim otporima. Kako se neslužbeno doznaje Todorić s ponudom još neće dugo čekati. Za to vrijeme vrijednost dionice Mercatora tone. A s njom tonu vlasnici Mercatora NLB i Pivovarna Laško koje će bez Todorićevog novca teško sanirati poslovanje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene