Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokrenuta istraga

Propao Agrokorov pokušaj da danas kupi Agrokor, odluka u petak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Propao je Agrokorov pokušaj da već danas kupi slovenski trgovački lanac Mercator. Sinoć je stigla ponuda fantomske američke tvrtke za preuzimanje Pivovarne Laško koja je jedan od vlasnika Mercatora.

Odluka o prodaji zbog toga je odgođena za petak. Slovenski regulatori i policija sumnjaju da se radi o tržišnoj manipulaciji pa je pokrenuta istraga. Prodaji Mercatora usprotivio se i dio političkog vrha Slovenije.

Pročitajte i ovo Slučaj Agrokor; ilustracija - 3 U slučaju Agrokor Hrvoj Šipek zatražila zaštitu zakonitosti vještačenja, Todorić: "Ovo je sramota za pravosudni sustav Hrvatske" Slika nije dostupna Potpora HGK Vidošević: Agrokoru treba dati potporu, Slovenci su neozbiljni

'Ne razumijem zašto onaj koji kupuje Mercator nije dao javnu ponudu. I po tome bi se vidjelo za što se svaki dioničar odlučio', kazao je Zoran Janković, kandidat za mandatara Slovenije.

Čelnici Agrokora osuđuju uplitanje politike u posao.

'Mi mislimo da taj 'deal' ima velikog smisla i to ne samo za obje kompanije nego i za obje države. I zato nam je žao da jedan dio ljudi u Sloveniji to ne razumije', kazala je Ljerka Puljić, izvršna direktorica Agrokora.

 




 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene