Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Među najboljim u Europi

VIDEO: Dok je Hrvatska u agoniji, on raste 40 posto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok se Hrvatska pokušava izvući iz agonije nelikvidnosti, on s naplatom nema problema! Dok se Hrvatska pokušava izbaviti iz ralja recesije, on u krizi raste 40 posto!

Upravo zbog tih nevjerojatnih poslovnih rezultata zagrebački poduzetnik Zvonko Biljecki u Bruxellesu je uvršten među najbolje poduzetnike Europe. Zvonko je svoj san pretvorio u jednu od najuspješniji hrvatskih poslovnih priča. 'Rast u recesijskoj godini od 40 posto i nas je iznenadio jer je nadmašio skoro dvostruko predviđeni plan', kaže Zvonko. A priča o uspjehu je jednostavna. Snimaju geografske foto-karte iz zraka i uspješno ih prodaju. I među najjačima su u Europi, a Biljecki je uvršten među najbolje euro-poduzetnike. 'Izuzetno sam počašćen, moram priznati da me sama nagrada i uvrštenje nije iznenadilo jer mi smo u zadnjih 5 godina poslovali i više nego izvanredno', otkiva uspješni poduzetnik.

Pročitajte i ovo Val Thorens nepravomoćna presuda Menadžer otišao na skijanje i završio na bolovanju pa dobio otkaz u banci: Poslali su mu i detektiva, a sad se dogodio obrat Slika nije dostupna Ferrari najbolji poslodavac u Europi

Kompanija osvaja tržišta Kine, Indije i Latinske Amerike. No Biljecki upozorava kako je Hrvatska postala preskupa zemlja za biznis. 'Mi smo poznati po tome da sve što radimo želimo puno više naplatiti nego što vrijedi. To je jedna opća pojava u turizmu, poljoprivredi, u proizvodnji i tu jednostavno moramo stati na zemlju', poručuje Biljecki.

Njegova tvrtka je jedna od rijetkih koje nemaju problema sa naplatom. No, za riješavanje hrvatske hiper-nelikvidnosti ne vidi brzo riješenje. 'Nećemo ubrzo izaći iz te agonije. Svi trebamo preuzeti obavezu da plaćamo svoje obaveze prema drugima na vrijeme i tek onda će taj problem nestati'. Premijerki predlaže da bude odlučnija. 'U smislu rezanja velike količine nagomilanih državnih službenika'. Počeo je u malom uredu, a sada je na putu da postane najveći u svijetu. Uspjeh koji budi optimizam.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene