Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Evo kako je uspio

Upoznajte jedinog domaćeg proizvođača dječjeg namještaja!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Domaće investicije su rijetkost, a nažalost i otvaranje novih radnih mjesta. Zato je svaka priča u kojoj se događaju upravo ovakve pozitivne stvari odlična vijest, kao i ova o jedinom domaćem proizvođaču krevetića za bebe koji je sagradio novu tvornicu i zaposlio 20 ljudi.

Beba-biznisom protiv recesije. Alen Peruško dizajnira, proizvodi i prodaje krevetiće i ekološki namještaj za bebe. Dok mnogi propadaju on ide u rizik. S kreditom pokreće investiciju od tri milijuna eura i otvara novih 20 radnih mjesta. 'Ja ne volim čekati, volim ići naprijed. Ne volim nikakvu negativnu enegiju, samo gledam daleko i pozitivno i jednostavno netko mora krenuti', kaže nam Peruško.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ne zna se uzrok smrti Tijelo poduzetnika iz BiH pronađeno u parkiranu automobilu Slika nije dostupna Od 1,1 posto Banke sada predviđaju veći gospodarski pad

On je jedini hrvatski domaći proizvođač dječjeg namještaja. Kaže da se ne boji velike konkurencije poput Ikee. Poslovni model mu je specifičan jer svoje proizvode prodaje u vlastitim trgovinama. Objašnjava da su njegovi krevetići napravljeni od 100 posto domaće sirovine.

>> Evo kako je inženjer poljoprivrede sam sebi stvorio posao!

Njegov krevetić je hrvatski proizvod i to hrvatski ekološki proizvod. Zašto? Zato što je rađen isključivo od domaće bukve koja je uz to tretirana samo premazima na bazi vode.

Alen Peruško u beba-biznis ušao je slučajno. Kada mu se u ratnim godinama rodilo dijete, po kolica je išao u Sloveniju. Shvatio je da u Hrvatskoj postoji prostor za taj biznis i počeo prodavati preko oglasnika. Danas ima tvrtku s 90 djelatnika, a sljedeća postaja je izvoz. 'Dobivamo svakodnevno mailove, upite za našim proizvodima i vidimo da će neka naša bliža budućnost biti u tom izvozu', kaže Peruško.

Kada bi bliža budućnost i ostatka hrvatskog gospodarstva bila u izvozu, gospodarski rast došao bi vrlo brzo. No, za sada su proizvođači s izvoznim ambicijama u Hrvatskoj, nažalost, još uvijek rijetkost.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene