Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od 1. srpnja

Ukida se krizni porez na plaće od 3 do 6 tisuća kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada je odlučila ukinuti krizni porez, stopa 2 posto, za plaće i mirovine u iznosu od 3 do 6 tisuća kuna.

Stopa se ukida od 1. srpnja. Vlada ovom mjerom želi potaknuti građane na veću potrošnju. Ujedno su zahvalili građanima na razumjevanju. 'Želimo da to bude dodatni poticaj potrošnji i onom tračku otpimizma u Hrvatskoj koji nam je svima potreban i za kojeg ima razloga' istaknula je premijerka.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dobre vijesti Objavljeno kad stiže povrat poreza: Nadležna uprava otkrila detalje Novac - 2 Domišljati muljatori U zgradu na tajnoj lokaciji ušla kamera Dnevnika Nove TV: Istražitelji zaštićena identiteta otkrivaju o čemu se radi

Zahvalila je svim građanima koji su pokazali razumijevanje u trenucima kad je Vlada donijela 'tešku odluku' o uvođenju kriznog poreza. Kosor vjeruje da će odluka o ukidanju 2 posto kriznog poreza biti dobro primljena među poduzetnicima i Hrvatskoj udruzi poslodavaca. Naglasila je da će Vlada i dalje dosljedno provoditi svoj program, te ponovila tri glavna stupa rada - pomoć gospodarstvu, beskopromisna borba protiv korupcije, te završetak pregovora s EU kako bismo najkasnije početkom sljedeće godine potpisali predpristupni ugovor.

>> HUP od Kosor tražio ukidanje kriznog poreza

>> Švaljek: Krizni porez samo je pojačao recesiju

Zakonom o posebnom porezu na plaće, mirovine i druge primitke uvedene su dvije stope kriznog poreza - dva posto na primanja od tri do šest tisuća kuna, te četiri posto na primanja veća od šest tisuća kuna, a obračunavaju se na cjelokupan iznos primanja.

'Ovo je potvrdilo da je krizni porez bio neminovna mjera koja je spasila plaće i mirovine i mi ovu odluku vlade pozdravljamo punim srcem', pozdravio je odluku Vlade Vilim Ribić iz nezavisnih sindikata znanosti. Poslodavci poručuju ovo je dobro jer će utjecati na potrošnju. 'Kao prvi korak dobrodošao je sigurno će biti dobra poruka unosi optimizam i nadamo se da je ovo samo prvi korak', ističe predsjednik Udruge poslodavaca Ivica Mudrinić. Ekonomski stručnjaci oprezni su u izgovaranju pohvala. Krizni porez poručuju trebalo je ukinuti no i dalje je pitanje kako će vlada puniti proračun. (D.Š./Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene