Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kosor i HUP otvorili mnoge teme

HUP od Kosor tražio ukidanje kriznog poreza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor održala je radni sastanak s predstavnicima HUP-a.

Na kojem je otvoreno niz tema kao što su oživljavanja stanogradnje, potpore kupcima stanova te industrijskog i građevinskog sektora, priopćeno je iz vladinog Ureda za odnose s javnošću.

Pročitajte i ovo Ilustracija proljetno izvješće MMF objavio prognozu za hrvatsko gospodarstvo, evo kada očekuju usporavanje rasta cijena Slika nije dostupna Vjeruje u lakši i bolji život Kosor: Milijun i pol ljudi ima veća primanja, naznake rasta izvoza...

Razgovaralo se i o proizvodnji lijekova, nautičkom sektoru, jačanju izvoza, javnim i drugim investicijama, konkurentnosti hrvatskog gospodarstva, kretanju zaposlenosti i unaprjeđenju upravljanja trgovačkim društvima u većinskom vlasništvu države.

Predsjednica Vlade predstavila je niz mjera poduzetih na osiguranju stabilnosti hrvatskog gospodarstva u uvjetima globalne ekonomske krize, a predstavnici poslodavaca ukazali su na značaj konzultacija prilikom donošenja određenih propisa koji se odnose na poslovanje gospodarskih subjekata, kaže se u priopćenju.

Dogovoreno je da će se sva danas iznesena važna pitanja od značaja za jačanje gospodarstva operativno razmotriti do kraja tjedna, kroz Koordinaciju Vlade za gospodarstvo.

Predstavnici Vlade i HUP-a zaključili su da je u aktualnim gospodarskim okolnostima od izuzetnog značaja kontinuirana, konstruktivna i učinkovita suradnja, navodi se u priopćenju te dodaje da je nastavak razgovora dogovoren za početak ožujka. 'Jer očito je Hrvatska još uvijek u slobodnom padu i nema mjera za zaustavljanje tog slobodnog pada, a ako te mjere ne budu donesene uskoro onda ćemo sigurno imati negativan rast', ističe Ljubo Jurčić, ekonomski analitičar.

U izjavi nakon sastanka, predsjednik HUP-a Damir Kuštrak rekao je da je otvoreno puno tema i dogovoreno održavanje novog sastanka za dva tjedna.

HUP je, kako je rekao, tražio ukidanje kriznog poreza i smanjenje PDV-a, a razgovaralo se i o parafiskalnim nametima i smanjenju rashoda. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene