Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kapital samo deset kuna

Mjesec dana 'tvrtki za 10 kuna' - registrirano ih je 300!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mjesec dana od stupanja na snagu zakonskih izmjena kojima je omogućeno osnivanje jednostavnih tvrtki s temeljnim kapitalom od samo deset kuna, registrirano je oko 300 takvih poduzeća.

Početkom primjene izmijenjenog Zakona o trgovačkim društvima, prošlog je mjeseca postalo moguće osnovati tvrtku s temeljnim kapitalom od samo deset kuna. Uz znatno pojednostavljenu proceduru i troškove koji ne prelaze tisuću kuna, jednostavnu se tvrtku može pokrenuti za nekih tjedan dana.

Pročitajte i ovo Ilustracija Važna stvar Jedna od najvećih investicija u hrvatski turizam: Hotelski div počinje s gradnjom Gordan Maras i Krešimir Macan Tko zna više? FOTO Neobičan susret u bolnici nakon javnih trzavica: "On nikad nije bio mršaviji, a ja sam top!"

>> Mlada poduzetnica o tajni uspjeha: 'Treba imati dobru ideju'

Prema dosadašnjim informacijama, na trgovačkim je sudovima diljem Hrvatske registrirano oko 300 takvih poduzeća, javlja ezadar. Nekome se može činiti malo, no ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras nedavno je za Novu TV izjavio kako je plan da se u prvoj godini pokrene oko tri tisuće malih tvrtaka.

'Možemo reći da očekujemo da će u godinu dana biti više od 3.000 tvrtki registrirano i da smo postigli cilj koji smo htjeli, a to je da se jednostavnije i brže može registrirati tvrtka', izjavio je nedavno ministar Maras.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene