Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Finskoj predstavljen NP Plitvička jezera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U organizaciji hrvatskog veleposlanstva u Finskoj jučer je održano predstavljanje turističkih mogućnosti Nacionalnog parka Plitvička jezera, na kojem su se okupili finski turoperatori, novinari, a na posebnoj prezentaciji i predstavnici finskog ministarstva okoliša, ministarstva poljoprivrede i šumarstva, državne agencije za upravljanje nacionalnim parkovima te ministarstva vanjskih poslova.

Pročitajte i ovo Avion kompanije Finnair "Pogodilo je zračni pormet" Optužili Rusiju da ometa GPS signal iznad dijela Europe: "Obratit ćemo se NATO-u..." Slika nije dostupna Na Plitvicama 10 posto više turista nego lani

Veleposlanik dr. Damir Kušen uvodno je naglasio da i Hrvatsku i Finsku krase prirodna bogatstva no uz njih nužno idu i posebna odgovornost njezina očuvanja, zaštita biološke raznolikosti, adekvatno upravljanje nacionalnim parkovima kao i organizirano turističko predstavljanje.

Generalni direktor NP Plitvička jezera Borislav Perica je naglasio da je ljepota Plitvičkih jezera dovela do uvrštenja na popis svjetske prirodne baštine UNESCO-a još 1979. godine, pa se pri kreiranju turističke ponude i otvorenosti parka za javnost posebna pozornost poklanja upravo zaštiti prirode i primjeni suvremenih tehnika u upravljanju.

S obzirom na visoke standarde koje Finska primjenjuje u upravljanju sa svojih 35 nacionalnih parkova, hrvatsko-finski susret je zamišljen i kao prigoda za razmjenu stručnih iskustva te poticaj za buduću suradnju u tom području. 


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene