Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tri mjeseca do prodaje Energopetrola

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rok za dovršenje postupka privatizacije Energopetrola produžen je za još tri mjeseca jer Konkurencijsko vijeće Bosne i Hercegovine još nije donijelo odluku o tome hoće li prelazak tvrtke u vlasništvo INA-e i MOL-a od nje stvoriti monopolista na naftnom tržištu BiH, prenosi sarajevski 'Dnevni avaz'.

Rok za dovršenje procesa privatizacije Energopetrola istječe 20. prosinca, a kako ugovor o prodaji konzorciju INA-MOL ne bi propao iz tehničkih razloga, Komisija za vrijednosne papire Federacije BiH na zahtjev sarajevske naftne tvrtke donijela je rješenje o njegovu produženju za tri mjeseca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Petrov: "Prepušta li Vlada INA-u novim prijedlogom zakona o privatizaciji MOL-u?" Amerikanci žele INA-u (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Prodaja INA-e Tko će biti novi strateški partner? INA u trokutu između mađarskih, ruskih i američkih interesa

Nadzorni odbor Energopetrola istodobno je uputio molbu
Konkurencijskom vijeću da što više ubrza donošenje odluke.

Donese li Konkurencijsko vijeće negativno mišljenje o koncentraciji Energopetrola te INA-e i MOL-a, sudbina sarajevske naftne tvrtke ponovo bi bila u rukama Vlade Federacije BiH.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene