Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pivovarna Laško priprema prodaju

Todorić na korak do ulaska u Mercator

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pivovarna Laško pripremila je nacrt ugovora prodaje dionica Mercatoru.

Čini se kako je Ivica Todorić na korak do ulaska u Mercator. To se čini sigurnim nakon što je predsjednik Uprave Pivovarne Laško Dušan Zorko obznanio da je Pivovarna Laško pripremila nacrt ugovora svog udjela u Mercatoru Agrokoru. Pivovarna Laško prodaje svojih 23,3 posto dionica Mercatora zbog svojih dugova koji iznose čak 450 milijuna eura.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zajednički interes Adris Grupa podržala Todorića u namjeri kupnje Mercatora Slika nije dostupna Preuzima slovenskog diva? Todorić ponudio najviše za Mercator

>> Adris Grupa podržala Todorića u namjeri kupnje Mercatora

Novi moment je prijedlog da se u paketu proda 60-postotni udio i Mercatoru i Upravi je prihvatljiv ako banke budu financijski pratile tvrtku dok ne uprihoduje novac iz prodaje.

'Poziv o zajedničkom nastupu primio sam 1. travnja. 'Draft' pogodbe s Agrokorom, koju radi naš stručni tim Nove Ljubljanske banke, gotovo smo završili, rekao je predsjednik Uprave Zorko.

Ponudu za 23,3 posto dionica Mercatora su ponudili Agrokor, fond Mid EuropaPartner i Warbur Pincus, a Todorić je dao najbolju ponudu od 260 eura po dionici.

No, još ipak treba sačekati konačnu odluku jer u Sloveniji postoji veliko protivljenje Todorićevom preuzimanju Mercatora jer strahuju da će s polica istisnuti slovenske proizvode. No, nakon ovog posljednjeg preokreta čini se kako će doći do ponavljanja uspješne priče Emila Tedeschija koji je kupio slovensku Drogu Kolinsku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene