Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Summit G4 : Koordinirani odgovor na vrlo ozbiljnu situaciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso ocijenio je da rezultati mini-summita u Parizu o financijskoj krizi predstavljaju 'koordinirani odgovor na vrlo ozbiljnu situaciju 'iako Europljani 'nisu jedinstveni poput Amerikanaca'.

'Koordinirani odgovor na vrlo ozbiljnu situaciju' komentirao je Barroso u razgovoru za dnevni list Le Parisien. 

Pročitajte i ovo Izraelski Iron Dome Prijetnje sigurnosti Šef najveće njemačke tvornice oružja upozorio: "Europa bi trebala izgraditi svoju Željeznu kupolu" Slika nije dostupna Pahor: Europa klizi u recesiju

'Priznali smo da postoji potreba za europskim odgovorom na krizu i predstavili smo mjere usvojene konsenzusom. To je konkretan korak u dobrom smjeru', rekao je.

Barroso je ocijenio da se ne može usporediti europski odgovor na krizu s onim kojeg je predložio Washington jer 'su Sjedinjene Države jedna zemlja, a Europu čini 27 zemalja', te zato ne možemo biti jedinstveni poput Amerikanaca. 

>> Hypo Real Estate banka pred slomom

>> Financijska kriza: Počeo sastanak G4

'Treba naglasiti da je stanje u Europi bolje od onoga u SAD-u. Zato se ne mogu uspoređivati odgovori na krizu s dviju strana Atlantika', zaključio je predsjednik Komisije.

Također je istaknuo da je summit četiri velike države Europe učinio 'maksimum suočen s vrlo teškom situaciju koju Europa nije stvorila, ali čije učinke podnosi'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene