Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Siva prognoza

Rohatinski: Iduće godine čeka nas stagnacija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Govoreći na konferenciji 'Dan velikih planova' u hotelu Sheraton u Zagrebu, guverner HNB-a, Željko Rohatinski, najavio je 2010. godinu, kao godinu stagnacije i otriježnjenja, ali i novog mogućeg zaduženja.

'Statistički gledano iduća godina trebala bi biti godina otriježnjenja i stagnacije, gledajući strukturu promjena u realnom i financijskom sektoru', istaknuo je guverner Rohatinski i dodao kako to u konačnici za Hrvatsku znači i novo financijsko zaduženje izvana, kako bi se financirao ukupni deficit. 'Dovest ćemo se u situaciju da će odnos vanjskog duga i BDP-a, koji je u 2008. godini iznosio otprilike 83 posto, do kraja iduće godine iznositi sto posto', istaknuo je Rohatinski, naglasivši kako bi to bila direktna posljedica neuspjele privatizacije brodogradilišta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pad deficita Komisija predložila izlazak Hrvatske iz Postupka prekomjernog deficita Slika nije dostupna Još bolniji rezovi Rohatinski: Krajnje je vrijeme da nešto poduzmemo

>> Kosor: Iduće godine izrazito i izričito štedimo

Rohatinski je podsjetio da iduće godine treba otplatiti i vanjski dug, koji iznosi oko deset milijardi eura, ili se praktički zadužiti za novih 13 milijardi eura. Ipak, na kraju je naglasio kako nema 'asa' u rukavu, ali da još uvijek ima rješenja za krizu.

Vjerujete li guverneru Željku Rohatinskom

  • Da, on je autoritet u financijskom svijetu
  • Ne, ne djeluje mi uvjerljivo
  • Naravno, ozbiljan je i daje odmjerene izjave
  • Ne, ne vjerujem ja više nikome

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene