Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rijeka: Skuplji javni gradski prijevoz

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Riječko Komunalno društvo "Autotrolej" poskupjet će od 1. veljače prijevoz putnika u prosjeku za 10 posto, odlučilo je danas Gradsko poglavarstvo, no cijena pojedinačne karte ne će se mijenajti, tj. ostat će 10 kuna.

Cijena pokazne mjesečne radničke karte za prvu gradsku zonu od veljače će biti 274 kune, đačka pokazna karta za srednjoškolce stajat će 133 kune, a đačka karta za osnovnoškolce 91 kunu.

Pročitajte i ovo Autobusi "Za tri kilometra - pet eura" "Roditeljima je to previše, neki djecu ne šalju na školske izlete": Doznali smo zbog čega su skočile i cijene prijevoza učenika Teretni brod za prijevoz pšenice, ilustracija Podaci WTO-a Zbog krize naglo pale isporuke pšenice. Ipak brige nema: "Svjetska trgovina pokazala je otpornost"

Umirovljenički i socijalni mjesečni pokaz za prvu gradsku zonu stajat će 101 kunu, a osobe starije od 65 godina i nadalje će se riječkim gradskim prijevozom voziti besplatno.

Prijevoz je, kako navode, poskupio jer su se povećali troškovi goriva i opseg usluga.

Javni gradski prijevoz u Rijeci poskupio je prije godinu dana za 10 posto, a novac od tog poskupljenja namijenjen je za nabavu opreme, odnosno za otplatu zajma kojim su 2007. kupljena 32 nova autobusa.

Po podatcima iz riječke gradske uprave cijene javnoga gradskog prijevoza u pet većih hrvatskih gradova su različite. Primjerice, mjesečna radnička karta za gradsku zonu u Zagrebu stoji 290 kuna, a u Splitu, Puli i Osijeku 230 kuna. Mjesečna karta za srednjoškolce u Zagrebu stoji 83 kune, u Splitu 100 kuna, u Puli 140 kuna, a u Osijeku 110 kuna, dok se umirovljenička mjesečna karta u Zagrebu plaća 83 kune, u Splitu 115, u Puli, a u Osijeku 130 kuna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene