Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nikad bolje'

Bajs: Nadmašili smo čak i najbolje rezultate prijeratnih godina!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar turizma Damir Bajs pohvalio se s nikada boljim rezultatima koje je polučila ovogodišnja turistička sezona.

'Ostvarili smo 750 000 više dolazaka u ovoj godini za razliku od prošle, od čega 500 000 dolazaka otpada na pred i posezonu', rekao je ministar Damir Bajs tijekom sastanka s direktorima Turističkih zajednica, u hotelu Miran u Pirovcu.

Pročitajte i ovo Ilustracija HOROR NA OTOKU Ispovijest srpske radnice na Krku: "Posao im je išao slabo, pa su rekli da poslužujem u štiklama i ugradim sise, gađali su me pepeljarom..." Turisti u Hrvatskoj, ilustracija - 5 Trenutno imamo 410.000 turista Hoće li paprene cijene odvratiti turiste od Hrvatske? "Nešto su rezervacije usporile…"

Ministar je poručio kako smo ove sezone od turizma zaradili 1,7 milijardu kuna, što je čak 14 i pol posto više u odnosu na prošlu godinu. 'Hrvatska je napokon nadmašila najbolji rezultat koji je ostvarila u prijeratnim godinama' zadovoljno je komentirao ministar Bajs.

Dodao je kako smo, iz razumljivih razloga,  zabilježili jedino pad dolazaka gostiju iz Japana, no zato su nas više posjećivali turisti iz Kine. 'Sve županije bilježe rast dolazaka gostiju, samo je pitanje koja je bolja od koje', zaključio je ministar Bajs.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene