Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednikova poruka Vladi

Josipović: Nadam se da nije bilo skrivanja podataka o nezaposlenosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Nadam se da jučer nije bilo skrivanja podataka o nezaposlenosti', rekao je predsjednik Ivo Josipović nakon sastanka s predstavnicima HUP-a.

'Ti podaci moraju biti dostupni građanima i javnosti', rekao je predsjednik Ivo Josipović.

Pročitajte i ovo Strani radnici HUP Gorući problem našeg gospodarstva: Uskoro će u Hrvatskoj raditi 400.000 stranaca Slika nije dostupna Usmjeriti ih prema ugroženima Hrvatska udruga poslodavaca: ''Vlada hitno treba objaviti daljnje mjere pomoći gospodarstvu''

'Moja poruka Vladi je da moramo krenuti u reforme još ove godine, a one se ne smiju odgađati zbog izbora i sebičnih interesa,' dodao je Josipović. Smatra da su reforme nužne u području reorganizacije države na svim razinama, javnoj upravi, poreznom sustavu, teritorijalnom ustroju, mirovinskom sustavu i radnom zakonodavstvu.

>> Mrski broj nezaposlenih ministar neće izgovoriti

>> VIDEO: Kako premijerka pokušava izbjeći novinare

Lijek je poticanje gospodarstva i olakšavanje gospodarskih aktivnosti, ističe Josipović. Kao jedan od glavnih problema pritom je istaknuo međusobno nepovjerenje socijalnih partnera te kazao da je došlo vrijeme za otvorenost i dobru volju. Poboljšanje kulture dijaloga preporučio je i političkim strankama.

Premijerka Jadranka Kosor danas je pokušala izbjeći novinare, no nije uspjela izbjeći i pitanje novinarke Dnevnika Nove TV zašto skriva broj nezaposlenih. Kosor je samo promrmljala da je ministar Đuro Popijač imao pressicu na tu temu te je produžila korak i ignorirala ostala pitanja.

Ministar Popijač pak na spomenutoj pressici niti jednom nije spomenuo novi broj nezaposlenih Hrvata, a u jučerašnjem izvješću Hrvatskog zavoda za zapošljavanje ni na jednom mjestu nije pisala konkretan broj nezaposlenih.

Ipak analizom tih podataka došli smo do brojke od 334 tisuće nezaposlenih, što je skok od čak 15.000 novonezaposlenih, u odnosu na posljednje izvješće.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene