Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povećanje od 50 posto

Porezna se hvali učincima fiskalizacije: Veći promet broji se u MILIJARDAMA!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Poreznoj upravi navode značajno povećanje prijavljenog prometa u prva četiri mjeseca ove godine, što pripisuju postupnom uvođenju fiskalizacije. Prijavljen je gotovo 50 posto veći promet!

Porezna se uprava danas pohvalila dosadašnjim učincima uvođenja fiskalizacije u razne djelatnosti. U priopćenju se navodi značajno povećanje prijavljenog prometa u ugostiteljskim objektima te u trgovinama.

Pročitajte i ovo Tržnica - 2 Veliko nezadovoljstvo U godini uvođenja eura najviše primjedbi na neprimjeren rast cijena: Treba nam dvaput više novca Slika nije dostupna Prijedlozi i primjedbe HOK zahtjeva tržnice bez fiskalnih blagajni

Na temelju usporedbe PDV obrazaca u prva četiri mjeseca ove i prošle godine, u području 'I', koje obuhvaća djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane, iznos ukupno oporezivih isporuka u prva četiri mjeseca ove u odnosu na isto razdoblje 2012. godine povećao se za 431.806.000 kuna.

>> Porezna trlja ruke: Prijavljuje se gotovo dvostruko veći promet!

U području 'G', koje obuhvaća djelatnosti trgovine na veliko i malo te popravak motornih vozila i motocikala, iznos ukupno oporezivih isporuka u prva četiri mjeseca 2013. godine u odnosu na isto razdoblje 2012. godine povećao se za 2.351.014.000 kuna.

Porezna uprava zadovoljna je i rezultatima za travanj. U travnju 2013. godine fizičke osobe, uglavnom ugostitelji, prijavile su promet veći za 46,12 posto u odnosu na isti mjesec 2012. godine, a povećanje prometa prijavile su i male pravne osobe. U travnju 2013. promet je bio veći za 31,31 posto u odnosu na prošlu godinu.

Obveznici koji su u sustav fiskalizacije ušli 1. travnja također su polučili dobre rezultate. Fizičke osobe koji spadaju u već spomenuto područje 'G', u travnju su prikazali 6,77 posto veći promet nego što su ostvarili prošle godine, dok je kod malih pravnih osoba promet povećan za 8,07 posto.

Odvjetnici, fizičke osobe koje su u sustav fiskalizacije također ušli 1. travnja, ostvarili su promet veći za 10,77 posto u odnosu na travanj 2012. godine.

'Naglašavamo da su podaci proizašli iz usporedbe PDV obrazaca koje su podnijeli obveznici fiskalizacije kod kojih je Porezna uprava vršila nadzor. Riječ je o 5.486 fizičkih i malih pravnih osoba koje spadaju u 'I' - djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane, 248 odvjetnika i 10.694 obveznika koji spadaju u djelatnosti 'G' - trgovina na veliko i na malo, popravak motornih vozila i motocikala', napominje se u priopćenju Porezne uprave.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene