Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cijene padaju od 13 do 18 lipa

Ponovno pojeftinjuje gorivo: Još nas malo dijeli od starih razina!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Početkom idućeg tjedna imat ćemo nove i to niže cijene goriva. Oni koji mogu izdržati sa spremnikom neka pričekaju.

Cijene goriva ovaj put padaju od 13 do 18 lipa. Najprodavaniji Eurosuper 95 pada s 10,45 na 10,32 kuna, a Eurodizel s 9,79 na 9,61 kuna. Nova cijena Eurosupera 98 iznosi 10,64 kune, umjesto dosadašnjih 10,78 kuna; dok ćete za litru Eurosupera 100 umjesto 11,01 morati izdvojiti 10,86 kuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna BIT ĆE MALO BOLJE Vozači, pričekajte s odlaskom na benzinsku: Od ponoći pojeftinjuje gorivo, pogledajte nove cijene Dizel Novi udarac Europi prijeti nestašica dizela: "U tom slučaju sve će stati. Bojim se da će biti ozbiljnih problema"

Cijena plavog dizela spušta se sa 6,17 na 6,02 kuna, a lož ulja sa 7,19 na 7,03 kuna. Još malo nas dijeli do onih starih razina, ali ipak u posljednjih mjesec dana plaćamo manje za otprilike kunu po litri. To je oko 50 kuna po prosječnom spremniku manje. Ovaj put cijene bi i više išle dolje, ali visoki tečaj dolara u odnosu na euro i kunu je malo poremetio obračun.

>> Od ponoći niže cijene benzina i dizela

'Pa da, super! Obzirom da su rasle do sada stalno, konstantno, pretpostavljam bez velikog razloga tako da je dobra vijest', rekao je jedan vozač. I za stručnjake sadašnji trend smanjenja cijena očekivan. 'Mi smo to najavljivali, činjenica je da su velike cijene bile plod raznoraznih špekulacija koje su zaustavljene, izgubila se osnova za te špekulacije i ja osobno smatram da će cijene i dalje padati', izjavio je Davor Štern, predsjednik Nadzornog odbora Ine.

Trenutačno se cijena sirove nafte na europskoj razini zaustavila na 99 dolara po barelu, dok je u SAD-u pala na čak 84 dolara. Stručnjaci imaju poruku i za one koji su paralelno s cijenama naftnih derivata podizali ostale cijene. 'Sada neka se pokaže, oni koji su kukali i dizali cijene za vrijeme porasta cijene nafte i naftnih derivata, bi sada trebali dokazati da su stvarno bili osjetljivi na taj porast cijene i kako se snizuju cijene derivata tako bi trebali postepeno snižavati cijene robe koje su povećavali', rekao je Štern.

Vozači smatraju da bi za litru benzina ili dizela trebali još manje izdvajati. 'Cijene u Europi i kod nas su iste, a standard nije isti', rekao je jedan vozač.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene