Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Znate li koji su najizdašniji?

VIDEO Ovakav turist dolazi u Hrvatsku!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kakve su navike naših gostiju pokazuje istraživanje Instituta za turizam. Pa tako naš prosječan turist ima 41 godinu, sve je obrazovaniji, mjesto ljetovanja odabire na internetu, više troši i traži dodatne usluge. Najizdašniji su hotelski gosti, i to Britanci!

Tijekom snimanja Splitom, naišli smo tek na pokojeg turista ili manju grupu. Ali konobari na Peristilu kažu - ima ih. Institut turizma kaže prosječan nam gost ima 41 godinu. 'Više su fakultetski obrazovani i s višim prihodima. Manje obiteljski, a više u paru i s prijateljima', kaže Zrinka Marušić iz Instituta za turizam Hrvatske.

Pročitajte i ovo Reklama Hrvatske turističke zajednice na Times Squareu Početak turističke sezone Slike Hrvatske i na njujorškom Times Squareu, ali po kojoj cijeni - ne žele otkriti Prazni kreveti ili previše kreveta? - 5 Sezona se zahuktava Je li Hrvatska puna ili prazna, tko se žali, a tko je zadovoljan? "Ja ne znam kada sam bio na sladoledu"

Gost nam je jako zadovoljan morem, suncem i prirodom, ljubaznošću, a to najviše i želi. Ali traži i dodatnu ponudu, a njome još nije zadovoljan. Žele bolju zabavu, bolje označene znamenitosti, više manifestacija, bolji lokalni promet. 'Važno je da doživi nešto čak i neočekivano, ali što će ga navesti da preporuči taj svoj odmor', kaže Daniela Grlaš iz opatijske Turističke zajednice.

Hrvatska postala HIT u Južnoj Koreji - Otkriveno i zašto!

Makar statistički, gosti sve više troše. Britanci su izgleda najšire ruke. Uključujući smještaj, prosječno troše oko 122 eura, Rusi 99, a Nijemci 62 eura na dan.

88 posto gostiju nam još stiže automobilom, a 11 posto avionom, mahom niskotarifnim kompanijama. Gost koji je bio najčešće se i vraća. Mjesto boravka bira na internetu, često na stranicama za smještajne objekte. Gledaju se i privatne fotografije i utisci sa ljetovanja na društvenim mrežama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene