Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Intervju s Lukom Rajićem

Rajić: Ovo je moja domovina i želim tu dalje investirati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od najbogatijih Hrvata Luka Rajić vraća se kući i pokreće farmaceutski biznis! Novcem od prodaje Dukata će pokraj Popovače sagraditi tvornicu lijekova- razloge povratka ispričao je našoj ekipi.

Luka Rajić se vratio i ispunio je obećanje predsjedniku Mesiću, novac od prodaje dukata uložit će u Hrvatsku. Za 300 milijuna kuna gradi tvornicu generičkih lijekova u Popovači. 'Sasvim je normalan slijed da sam nastavio tamo gdje sam počeo jer ovo je moja domovina i jako sam ponosan da imam priliku tu i dalje investirati', rekao je ekskluzivno za Novu TV Luka Rajić.

Pročitajte i ovo Zdravko Mamić na konferenciji za novinare - 5 Bivši čelnik Dinama Zdravko Mamić dao intervju, komentirao i izbore u Hrvatskoj: "Ja mogu glasati" Valentina Baus i Ana Gongola Šefica udruge proizvođača lijekova Ana Gongola o proizvodnji lijekova u Hrvatskoj: "Nestašica je uvijek bilo, ali naši ljekarnici su spretni"

>> Luka Rajić ulaže u tvornicu u Hrvatskoj

Rajić je krenuo od dna kao vozač. Početkom 90-ih kupuje svoj prvi paket Dukatovih dionica. Za dvije godine postaje većinski vlasnik tvrtke. Širio je biznis sa Badel BAP-om i osječkom Slobodom te tvornicom čokolade u Švicarskoj. Hrvatsku je šokirao kada za 280 milijuna eura prodao Dukat francuskom Lactalisu, a sada se baca na lijekove-možda najjači svjetski biznis. 'Ulazak u farmacijski biznis je plod moga stručnoga tima, koji mi je predložio osim farmacije i druge projekte, a moj poduzetnički instinkt je rekao idemo u farmaciju', objašnjava Rajić.

U Popovaču donosi 300 milijuna kuna i 100 radnih mjesta

Želi biti regionalni igrač no čeka ga jaka konkurencija: Pliva, Belupo, Krka i druge kompanije. U Rajićevoj tvornici, kad bude gotova, trebalo bi raditi stotinu ljudi. Rajić se nada da će njegov potez motivirati ostale svjetske ulagače da investiraju u Hrvatsku. 'Jer vi i u obitelji, ako vam supruga kaže idemo kupiti auto, vi odvagnete rizike i razmišljate, tako da svaki zdravi normalni kapital i normalni investitor itekako gleda kome će u ruke dati kapital i kako će biti zaštićen', zaključio je Rajić. Rajić u Popovaču donosi 300 milijuna kuna i 100 radnih mjesta. Vidjet ćemo hoće li s lijekom polučiti isti uspjeh kao i s mlijekom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene