Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO SDP sazvao izvanrednu presicu, komentirat će odluku Ustavnoga suda

Državna potpora

Odobren program restrukturiranja Brodosplita

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja odobrila je program restrukturiranja Brodograđevne industrije Split i Brodosplit - Brodogradilišta specijalnih objekata, izvijestili su danas iz Agencije.

Agencija je na svojoj 82. sjednici odobrila državnu potporu za restrukturiranje sadržanu u Programu restrukturiranja Brodograđevne industrije Split i BSO, navodi se u priopćenju sa sjednice Vijeća Agencije.

Potpora u iznosu nešto višem od 6,6 milijardi kuna odobrena je za razdoblje od 1. ožujka 2006. do kraja 2015. godine, a sastoji se od subvencija, državnih jamstava te otpisa i preuzimanja dugova od strane Vlade Republike Hrvatske.

Programom su utvrđeni troškovi restrukturiranja u iznosu nešto većem od 11 milijardi kuna, od čega vlastiti doprinos brodogradilišta, odnosno investitora - tvrtke DIV Smobor - iznosi 4,4 milijarde kuna ili 40 posto, navodi se u priopćenju.

U rješenju Agencije utvrđeni su uvjeti i rokovi koji moraju biti ispunjeni tijekom provedbe programa restrukturiranja.

Tako kompenzacijske mjere u obliku smanjenja proizvodnih kapaciteta iznose 29.611 CGT-a, a moraju se provesti u roku od godine dana od dana potpisivanja privatizacijskog ugovora.

Najkasnije u roku od godine dana od dana potpisivanja privatizacijskog ugovora, Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva u obvezi je Agenciji i Europskoj komisiji, sukladno obvezama preuzetim tijekom pregovora o članstvu u EU, dostaviti dokaz o izvršenju mjere smanjenja kapaciteta BIS-a, a sve do kraja procesa restrukturiranja dostavljati im polugodišnja i godišnja izvješća o provedbi Programa restrukturiranja i to najkasnije do 15. siječnja i 15. srpnja za prethodnih šest mjeseci.

Uz to, najkasnije do 30. travnja tekuće godine za prethodnu godinu, za svaku godinu trajanja razdoblja restrukturiranja, Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva AZTN-u mora dostavljati i godišnja financijska izvješća BIS-a.

Dok traje provedba progama restruktuiranja BIS i BSO ne mogu dobivati druge potpore osim onih predviđenih u odobrenom programu restrukturiranja.

Nova potpora za restrukturiranje ovom se poduzetniku ne može dodijeliti prije isteka roka od 10 godina od dana potpisivanja privatizacijskog ugovora, ističu iz Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zbog 'dobre volje uprave' Kraj 'bune' u Brodosplitu? Većina škverana vratila se na posao Slika nije dostupna Prosvjednici se razišli U Brodosplit stigli radni inspektori, provjeravaju dokumentaciju

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene