Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U dva tjedna 50 lipa manje

CIJENE I DALJE PADAJU Litra benzina sve bliža 8 kuna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog cijena sirove nafte na Mediteranskom tržištu pada cijena goriva i na našim benzinskim postajama.

Drugi tjedan zaredom značajno padaju cijene benzinskih goriva. Prema informacijama portala cijenegoriva.info, litra eurosupera 95 od utorka je jeftinija za čak 29 lipa i sada se prodaje u rasponu od 8,12 do 8,17 kuna, ovisno o kompaniji. Ovo je ujedno i najniža cijena eurosupera 95 od početka ožujka 2010. godine. U posljednja dva tjedna litra ove vrste goriva jeftinija je ukupno 50 lipa zbog čega je prosječni spremnik od 50 litara jeftiniji ukupno 25 kuna. Neki distributeri jako su se približili psihološkoj granici od 8 kuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna BIT ĆE MALO BOLJE Vozači, pričekajte s odlaskom na benzinsku: Od ponoći pojeftinjuje gorivo, pogledajte nove cijene Dizel Novi udarac Europi prijeti nestašica dizela: "U tom slučaju sve će stati. Bojim se da će biti ozbiljnih problema"

Nakon dva tjedna rasta, napokon je pala i cijena dizelskih goriva. Prema informacijama portala cijenegoriva.info litra eurodizela jeftinija je za 12 lipa i sada se prodaje u rasponu od 7,29 do 7,33 kune. Razlog za zadovoljstvo imaju i vozači koji koriste autoplin. Naime, litra ove vrste goriva u utorak je pojeftinila za 15 lipa i sada se na velikoj većini postala prodaje za 3,63 kune. Ovo je ujedno i najveći pad cijene u posljednjih mjesec dana.

Promjena cijena goriva u Hrvatskoj posljedica je kretanja cijena naftnih derivata na takozvanom Mediteranskom tržištu i kretanja tečaja dolara u odnosu na kunu. I ovoga tjedna je tečaj dolara podosta utjecao na formiranje cijena goriva. Naime, prosječni je tečaj prošloga tjedna pao za čak 2,5 posto. Ipak, tečaj dolara je s razine od 6,75 u petak porastao na 6,81 kunu u utorak.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene