Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Naš proračun:

U pet minuta uštedjeli smo 14 milijardi kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada danima traži gdje rezati i na kraju je došla do najbolje ideje za državu i najgore za građane, neće rezati troškove svog aparata, nego prihode građana. Neće ugroziti socijalni mir ili koaliciju, nego gotovo milijun zaposlenih i poduzetnike koji gospodarstvo drže na životu. Uz stručnu je pomoć, u rekordnom roku pronašli smo stavke na kojima se može štedjeti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Proračun veći nego prošle godine Svakog mjeseca nam nedostaje milijarda kuna Slika nije dostupna Objavili smjernice Smanjuje se PDV na dječju hranu, ulja i račune za vodu, sve ostalo poskupljuje

Ekonomski stručnjak Ante Babić troškove države je srezao za pet minuta i to bez harača za sve zaposlene. Prva stavka rezanje subvencija jer najviše ih troše poljoprivreda i brodogradnja. Na državne plaće i socijalna davanja odlazi oko četvrtine proračunskih rashoda. Babić bi ih smanjio za deset posto. 'Govorim samo o centralnoj državi i uštedi od neke tri milijarde', kazao je Babić.

Plaće treba smanjiti samo dok traje kriza ali preveliki državni aparat treba skresati zauvijek. U moru službi, agencija i različitih fondova na koje Vlada troši stotine milijuna kuna, neka imena doista odskaču od drugih, kao na primjer Ured za koordinaciju sustava procjene učinka propisa. Čemu služi taj ured i koliko se na njega troši, pogotovo u doba krize?

Od Pelješkog mosta i Podravskog ipsilona Vlada ne odustaje što je nevjerojatno jer tu može uštedjeti još skoro četiri milijarde. Mi u našem pokusnom rebalansu odustajemo i već smo na konju, nakon što smo uz Babićevu pomoć srezali rashode za deset milijardi kuna.

>> Bit će otkaza u državnoj upravi?

>> Naš proračun: U pet minuta uštedjeli smo 14 milijardi kuna

>> 'Nisam ja napravio dug, tko ga je napravio neka ga i plati'

PDV ne dirati, kaže Babić, ali zato treba dizati i trošarine na vozila, naftne derivate, duhan i energente. 'Mislim da bismo tu mogli dobiti još tri, četiri milijarde', zaključio je Babić. No, Vladina je računica je drukčija unatoč opcijama za rezanje troškova. Pa ako sama ne zna, Babić joj je pokazao kako. Ipak, to bi Vladi donijelo velike probleme sa socijalnim i koalicijskim partnerima.

Što ćete napraviti sada kada Vlada nametne krizni porez?

  • Izaći ću na prosvjede
  • Odselit ću u drugu državu
  • Dat ću otkaz i zaposliti se na crno
  • Neću ništa učiniti

Ukupno glasova:

 

vaša netto plaća: kn
vladin namet:
Plaća vam je manja za: 0kn
U novčaniku vam ostaje: 0kn
 
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene