Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nafta u jednom danu skočila za 10 dolara!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Cijena nafte u petak je skočila za 10 dolara, na rekordnih 138 dolara po barelu, produljivši dvodnevni rast cijena za više od 15 dolara zbog pada američkog dolara i rastućih tenzija između Izraela i Irana.

Prema prognozi banke Morgan Stanley pad američkih zaliha mogao bi dovesti do rasta cijene sirove nafte na 150 dolara po barelu do 4. srpnja, iako ima naznaka da se rekordno visoke cijene goriva na benzinskim postajama smanje potražnju na samome početku ljetnih praznika kada mnogi Amerikanci kreću na odmore automobilima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna nije dobro Cijene nafte ponovno porasle na međunarodnim tržištima: "Embargo na rusku naftu značit će smanjenje opskrbe" Slika nije dostupna Jedino mi poskupljujemo Cijena nafte u svijetu pala za 4 posto

Cijena nafte ove je godine porasla djelomično zahvaljujući priljevu gotovine od ulagača koji su se željeli osigurati od gubitka zbog slabljenja dolara i inflacije.

Dolar je oslabio u odnosu prema ostalim valutama, a peti mjesec zaredom u Sjedinjenim Državama zabilježena je najviša stopa nezaposlenosti u razdoblju duljem od tri godine.
"Izvoz bliskoistočne nafte za sada je stabilan, no Azija uzima dio bez presedana", stoji u priopćenju Morgan Stanleya te se dodaje da su od ožujka američke zalihe pale za 35 milijuna barela.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene