Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ministar Vrdoljak: Država je vjerovnik u predstečajnoj nagodbi TLM-a, jer vlasnik nije dokumentirao ulaganja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak rekao je u četvrtak u vezi sa šibenskim TLM-om, koji je u postupku predstečajne nagodbe, da je među vjerovnicima i država s tražbinom od 1,35 milijarda kuna jer vlasnik TLM-a još nije dokumentirao da su ispunjeni svi uvjeti iz ugovora o privatizaciji, tj. da je u modernizaciju uložio 107 milijuna eura.

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja odobrila je naime otpis državnih tražbina od TLM-a uz uvjet da se ispune ugovorene obveze.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Liste predaju u ponedjeljak Vrdoljak: "HNS će na izborima okupiti Slavonski pokret. Ne pripadamo ni SDP-u niti HDZ-u, već zdravom razumu" Slika nije dostupna objasnio što je izbor Vrdoljak se žestoko obrušio na Škoru: ''Što je sljedeće? Šetnja Osijekom na tragu Glavaševih crnih košulja?''

"Kada se ostvare investicije u tu tvrtku, kako je to ugovorom bilo predviđeno, naša potraživanja više neće biti sporna", rekao je Vrdoljak. No, kako je istaknuo, ulaganja od 107 milijuna eura se moraju dokazati, a to još nije učinjeno.

"Vlasnik nam još nije dokumentirao da su ispunjeni svi uvjeti iz ugovora o privatizaciji. Bio bih zadovoljan da TLM pokrene i nastavi proizvodnju jer bi time bilo spašeno i sadašnjih 600 radnih mjesta. U tome dajem podršku novom vlasniku i napominjem da je TLM od 2009. godine privatiziran", rekao je ministar Vrdoljak u Sisku gdje je večeras bio u sklopu redovitog obilaska organizacija HNS-a na kojem se raspravlja o organizacijskom jačanju stranke.

Osvrnuo se i na gospodarsko stanje u Sisku i zemlji.

"Donijeli smo industrijsku strategiju i to je odmah rezultiralo porastom industrijske proizvodnje. Hrvatska je već danas bolja nego prije tri godine, a sigurno će uskoro biti još bolja", istaknuo je Vrdoljak. Komentirajući stanje u Ini, ministar Vrdoljak podsjetio je kako je spriječena podjela dividende od dvije milijarde kuna koja bi oslabila investicijski potencijal kompanije te zatvaranje Rafinerije u Sisku.

'Dobro da je ostvaren, ali nije dovoljan da bi se Hrvatska izvukla iz gliba u koji je tonula 20 godina'

Zahtjev Ine za registraciju željezničkog prijevoza ocijenio je kao pokušaj izvoza hrvatske nafte, pri čemu je istaknuo kako u Hrvatskoj nema osobe koja bi dopustila izvoz domaće nafte a da sisačka Rafinerija istodobno stoji neiskorištena jer bi to bilo ravno veleizdaji.

Na pitanje novinara kako komentira neke novinske napise u kojima se navodi da HNS uoči parlamentarnih izbora postupno marginalizira predsjednicu stranke Vesnu Pusić, dopredsjednik stranke je odgovorio: "Očito HNS nekome smeta pa pribjegava neistinama i lažima. Osim toga, unutarstranački izbori su ionako planirani poslije parlamentarnih pa su takve konstrukcije bespredmetne."

"Mnoge političke opcije dolaze i odlaze s političke scene, ali HNS ostaje kao stabilna treća stranka u državi. Na proteklim izborima za mjesne odbore u Trogiru, Crikvenici, Vinkovcima i još nekim mjestima ostvarili smo dobre izborne rezultate. Očekujemo da će tako biti i uskoro na sisačkim izborima za mjesne odbore i gradske četvrti, a zatim i na parlamentarnim izborima. Kao i obično, optimistično ćemo ući u izbornu kampanju", rekao je potpredsjednik HNS-a Vrdoljak. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene