Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HSS ne želi prodaju

'Kutle nije vlasnik spornih Podravkinih dionica'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Miroslav Kutle nije vlasnik spornih 10,6 posto Podravkinih dionica, tvrdi srpski tajkun sa slovenskom putovnicom Ranko Mimović u izjavi za Novu TV.

Tvrdi da je njegova FIA Grupa čisto kupila maltešku off-shore kompaniju u kojoj leže dionice, a u tijeku je postupak upisa u trgovački registar. S kim je pregovarao, Mimović ne želi otkriti. Tajni nema među vladajućom koalicijom oko državnog udjela u Podravci.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i ministri Izbori su sve bliže Plenković otvorio tvornicu tjestenine, poveo i ministre: ''Svatko tko želi raditi, može naći posao'' PR Oglas Podravkin novi vizualni identitet za još jači iskorak na globalnom tržištu

>> Fima na koljenima zbog milijunskih ovrha

'Iz FIA Grupe FIA Electricity kupila je FIMU Ami, FIA ami je u fazi registracije na Malti. Izvršili smo promjenu direktora i to su važne i osnovne činjenice da je razjašnjeno tko je vlasnik Fime ami', rekao je Mimović. On tvrdi kako se ne bave špekulacijama već ulažu dugoročno. Koja je bila Polančecova uloga i s kim je poslovao, ni riječi.

'Ja te ljude niti imam namjeru spominjati ni znam niti uopće nisu predmet ove transakcije', kazao je Mimović. Čiste transakcije zanimaju i HSS-ovog Josipa Friščića. Pod tim uvjetima ne smeta mu čak ni da se Podravkine žlice ulovio privatizacijski mag Kutle. 'Da li je kapital s kojim se to sticalo kapital stečen na transparentan način. S namirenjem svih obaveza ili ne', rekao je Friščić. Vlasništvo nad dionicama uz istražitelje utvrđuje i HANFA. U Podravci su jedino sigurni kuda su išli sumnjivi krediti, Fima grupi. Pokušat će se naplatiti ovrhom.

'Mi koristimo sva svoja prava da smanjimo štetu koja je nastala iz rizičnih transakcija ili transakcija koja se sada povezuju s aferom', rekao je Jurčić. Podravkina juha teško sjeda i koalicijskoj Vladi. HSLS predlaže prodaju tvrtki u kojima država nije većinski vlasnik. Premijerka se zasad ne izjašnjava, a HSS Podravku ne da.

Prodaje nema za HSS iako su koalicijski partneri iz HSLS-a Vladi predložili prodaju svih tvrtki u kojima država nije većinski vlasnik. 'Mi u HSS-u jako dobro znamo što to znači prodati ili najbolju njivu ili najbolju kravu, kad se ona potroši, sutra toga više nemaš', rekao je Friščić.

Nema kraja ni istrazi koja pokušava utvrditi tko je sve uz Polančeca i menadžere sudjelovao u malverzacijama koje su Podravku stajale više od 250 milijuna kuna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene