Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon niza štrajkova

Kina od japanskih tvrtki traži povišenje plaća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineski premijer Wen Jiabao tražio je od japanskih tvrtki u Kini da povise plaće djelatnika nakon niza štrajkova koji su doveli do zatvaranja tvornica, navelo je japansko ministarstvo vanjskih poslova.

'U stranim tvrtkama su izbili socijalni neredi, ali iza svega toga stoji problem relativno niskih plaća', rekao je Wen, po priopćenju koje je objavio japansko ministarstvo.

Pročitajte i ovo Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca" Plaće - 2 hladan tuš Veliko razočaranje za mnoge radnike u javnom sektoru: "To stvarno nije pošteno"; Ministar u Dnevniku Nove TV objasnio što se dogodilo

'Nadam se da ćete riješiti taj problem', dodao je, prigodom razgovora u Pekingu s nekoliko japanskih ministara, među kojima i ministrom vanjskih poslova Katsuyom Okadom, u sklopu gospodarskog dijaloga na visokoj razini između dviju zemalja.

U subotu je Okada tražio od Pekinga promicanje 'transparentnije' politike rada.

Ove su godine u više navrata zabilježeni sukobi u tvornicama u Kini. Tri četvrtine stranih tvrtki u Kini u kojima od sredine svibnja traje štrajk su japanske.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene