Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kako pobijediti inflaciju?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jeftinije gorivo, a potom i hrana, blago su utjecali na pad inflacije, no ona je i dalje visoka. Prema najnovijim podacima u kolovozu je iznosila 7,4 posto više nego lani.

I dok Vlada, gospodarstvenici, ali i oporba traže rješenje, naša je ekipa provjerila kakve su mjere protiv inflacije uveli građani sami.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rezultati ankete Pogledajte koliko su Hrvati zadovoljni svojim mjesečnim primanjima: Rezultati ankete Dnevnika Nove TV Cijene hrane, ilustracija Mi i Belgija I ovdje smo u samom vrhu: Hrvatska ima dvostruko veću inflaciju od gotovo svih u eurozoni

U odnosu na godinu, inflacija opet prednjači. To najviše pogađa one s najmanjim primanjima. Osobi koji zaradi 3.000 kuna, rast cijena odnosi čak 20 posto više primanja nego lani.

Onome s prosječnom plaćom od oko 5.000 kuna, 11 posto više primanja. Najmanji je udar na one koji zarađuju iznad 16.000 kuna - svega 4 posto. 

Kako se građani mogu sami boriti s inflacijom? 

'Treba povećati štednju, pripremiti se za krizu jer to rade svi građani u eurozoni', savjetovao je Dubravko Radošević iz Ureda predsjednika.

Državni proračun sve je puniji, oni kućni sve prazniji, a priručnika za financijsku samopomoć sve je više.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene