Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Privatni razlozi

Izvršni direktor Chmurčiak odlazi iz Ine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Inin izvršni direktor za rafinerije i marketing Peter Chmurčiak odlazi s te pozicije, a Inu će napustiti nakon prenošenja zadataka novom izvršnom direktoru za rafinerije i marketing, što se očekuje do početka iduće godine ili prije, izvijestili su iz Ine, te ističu kako Chmurčiak odlazi zbog privatnih razloga.

'Peter Chmurčiak, Inin izvršni direktor za Rafinerije i marketing te Zoltan Aldott, predsjednik Uprave INA-e, usuglasili su se danas oko podnošenja prijedloga na odobrenje Upravi na njezinoj idućoj sjednici, a vezano uz odlazak Chmurčiaka s njegove pozicije u Ini', priopćio je Inin Sektor korporativnih komunikacija.

Chmurčiak bi, kako se navodi, Inu napustio nakon prenošenja zadataka novom izvršnom direktoru za rafinerije i marketing, kojeg će imenovati Uprava, a što se očekuje 1. siječnja 2012. ili prije. 'Peter Chmurčiak odlazi iz Ine zbog privatnih razloga', zaključuje se u Ininom priopćenju. Odlazak Chmurčiaka iz Ine danas su najavili neki mediji, prema kojima je slovački naftni stručnjak ostavku podnio još prošlog tjedna, navodno nezadovoljan vlastitim statusom u kompaniji.

Business.hr na svom portalu prenosi kako je Chmurčiak ostavku podnio navodno nezadovoljan statusom u kompaniji i odnosom vodećih ljudi Mola prema njemu. Navodi i kako je navodno bio nezadovoljan izostankom podrške čelnika Mola njegovim nastojanjima da se ulaganjem u modernizaciju rafinerija, posebno one u Sisku, ojača status rafinerijskog sektora u Ini.

Peter Chmurčiak je na mjesto izvršnog direktora u Ini imenovan u lipnju 2009. godine, a od od veljače 2005. do lipnja 2009. upravljao je planiranjem i kontrolingom u MOL Grupi. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Provjereno: Šljunak - 7 Krađa trajala mjesecima Neki su odvozili po malo, neki utovarivali bagerima... sve dok nije nestalo dvije trećine brda: "To je sve na otvorenom" Marko Bočina i Davor Štern - 1 ŠTO SE KRIJE IZA OPTUŽBI? Energetski stručnjak o jadikovkama iz Budimpešte: "Izuzeće od sankcija bi trebalo isteći ovih dana, stoga je najbolje optužiti Hrvate"

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene