Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Umjesto dolara

Iran prihvaća i zlato kao valutu u trgovanju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iran će ubuduće umjesto američkih dolara, uz ostale valute, primati i zlato kao sredstvo plaćanja od svojih trgovinskih partnera, objavio je u utorak guverner iranske središnje banke.

Velike poteškoće u plaćanju u dolarima iranskim bankama zbog sankcija prisilile su iranske trgovinske partnere da potraže alternativne načine plaćanja, uključivo izravnu razmjenu proizvoda i usluga bez korištenja novca.

Pročitajte i ovo Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja? Benjamin Netanyahu i Iron Dome nakon napada Irana Okupio se ratni kabinet, cijeli svijet strahuje od eskalacije sukoba: Netanyahu dvoji oko samo jedne stvari

>> Uvode zlato kao način plaćanja

>>
Hrvati primorani prodavati obiteljsko zlato: Izvoz porastao osam puta!

Iranski trgovinski partneri ubuduće će moći plaćati u vlastitoj valuti ili zlatu, rekao je guverner Mahmud Bahmani.

Proces plaćanja roba i usluga zlatom već je započeo na području Sjedinjenih Američkih Država. Zakonodavci nekoliko saveznih država to su već potvrdili. Kažu da na taj način kod građana vraćaju sigurnost u financijski sustav.

'Vrijednost valute u nekim je zemljama pala. I to se može dogoditi ovdje. Zato razmatramo da zlato i srebro koristimo kao sredstvo plaćanja. S tim se metalima uvijek trgovalo', rekao je trgovac zlatom u SAD-u Charlie Rockney. (I.D. / Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene