Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkupne stanice na svakom koraku

Hrvati primorani prodavati obiteljsko zlato: Izvoz porastao osam puta!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obiteljsku zlatninu, pak, Hrvati su primorani prodavati, kako bi podmirili račune za režije. Na tuđim uspomenama može se dobro zaraditi. Otkupne stanice na svakom su koraku.

Hrvatski rudnici zlata obiteljske su škrinjice. Kako bi platili režije i podmirili dugove mnogi Hrvati prodali su svoje obiteljsko zlato. Na tuđim uspomenama očito se da dobro zaraditi. Otkupne stanice na svakom su koraku. Za gram staroga zlata danas ćete dobiti 165 kuna. Na svjetskom tržištu to zlato vrijedi 3 puta više.

Pročitajte i ovo Proizvodi u trgovini Fortenovin poljoprivredni sektor Hrvatski suverenisti: "Vlada ne smije dopustiti da izgubimo bitnu granu gospodarstva, kao što smo izgubili Inu i banke" Fortenova grupa Belje, Pik, Vupik i drugi Fortenova ispituje interes za prodaju važnog poslovnog područja: Bitno im je očuvati zaposlenost i tradiciju

'U prošloj godini kada je zapravo posao sa zlatom bio dosta unosan u smislu jeftine kupnje od osiromašenog stanovništva i dobre prodaje na svjetskom tržištu, taj posao je porastao osam puta', tvrdi Zoran Kovačević, iz HGK ŽK Osijek.

>> Uvode zlato kao način plaćanja

Toliko je porastao i izvoz zlata. 2010. godine iz Hrvatske je izvezeno zlata u vrijednosti 4 i pol milijuna eura. 2011. izvoz se povećao na 33, 6 milijuna. Hrvatsko obiteljsko zlato postalo je tražena izvozna roba.

Da zlato uvijek vrijedi i da ga ne treba prodavat složit će se  financijski stručnjaci. Njihova je preporuka dio ušteđevine čuvati u zlatu. 'Zlato je najkvalitetnija roba. Ono oslikava bogatstvo jedne zemlje. Činjenica je da ga treba kao takvo zadržati', dodaje Zoran Kovačević. Samo prošle godine u Hrvatskoj je 80 tvrtki registrirano za izvoz zlata, točnije obiteljskih uspomena.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene