Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afere se zaboravile

Imovina HFP-a veliki ekonomski potencijal

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski sabor danas je raspravio Izvješće o radu Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) u prošloj godini, a predsjednik Nadzornog odbora HFP-a i HDZ-ov zastupnik Goran Marić rekao je da izvješće upućuje na velik ekonomski potencijal u imovini tog fonda kao važan čimbenik i generator gospodarskog rasta

Goran Marić, koji je predstavio izvješće, istaknuo je potrebu pronalaženja optimalnog modela da se snaga tog potencijala, koja je nedovoljno iskorištena, usmjeri isključivo u interesu jačanja hrvatskog gospodarstva.

Pročitajte i ovo Gabrijela Žalac Nisu u fokusu javnosti Iz Vlade otišli zbog nekretnina, pokretnina... Što rade istražitelji u slučaju bivših ministara? Slika nije dostupna sumnjivo im je Još jedan bivši ministar pod povećalom: USKOK istražuje Gorana Marića zbog sporne prodaje državnog zemljišta

Prihodi za 2010. veći nego za 2009.

Ukupni rashodi u 2010. iznosili su 74,9 milijuna kuna, što je smanjenje za 9,4 posto u odnosu na godinu ranije.

U izvješću među ostalim stoji da su ukupni prihodi HFP-a lani iznosili 163,8 milijuna kuna, što je za 16,68 posto više nego u 2009.

Ukupni iznos odobrenih kredita poslovnih banaka HFP-u na dan 31. prosinca 2010. bio je 628 milijuna kuna, ili 20 posto više nego 2009.

Ukupno novo zaduženje HFP-a u 2010. kod poslovnih banaka i Ministarstva financija iznosi 238 milijuna kuna, a tijekom prošle godine HFP je bankama vratio 134 milijuna kuna.

Boro Grubišić (HDSSB) podsjetio je na brojne afere u HFP-u ranijih godina, na, kako je rekao, spregu politike i kriminala. "Što je s godinama u kojima se krčmila hrvatska imovina", upitao je.



 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene